Ние личните лекари работим с телефони. Така обаче се губи

...
Ние личните лекари работим с телефони. Така обаче се губи
Коментари Харесай

Личен лекар: Пациентите ми се страхуват от COVID-19

Ние личните лекари работим с телефони. Така обаче се губи живата връзка с пациентите. Повечето се плашат, че са заразени дори, когато ги боли зъб. Много от хроничните заболявания остават на заден план, което е лошо. Това заяви общопрактикуващият лекар Гергана Николова в предаването " Неделята " по Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5144
По думите ѝ пациентите се страхуват от COVID-19. " Постоянно чувам: „ Имам ли коронавирус, тъй като ми е високо кръвното?, Имам стягане в гърдите – това коронавирус ли е? “, заяви тя.

675 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

„ Нашата болница работи в противоепидемичен режим. Не можем да спрем ражданията, диагностиката на начална бременност, лечение на ракови заболявания. Вирусните и бактериалните инфекции по време на бременност протичат по-лошо. Това е било така винаги. Знаем, че инфекциите водят до по-чести спонтанни аборти и преждевременно раждане “, каза гинекологът проф. Атанас Щерев.

„ За да се ваксинира едно бебе, трябва да сме сигурно, че то е абсолютно здраво. Няма как да сме сигурни, че средата, в която то живее, е здрава. Важното е да не направим по-голям проблем. Ваксините ще бъдат наваксани, когато е възможно. Повдигнали сме въпроса за женските консултации ", обясни д-р Гергана Николова.

Православните талибани победиха!

„ Писахме писмо от името на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве за определена категори пациенти. Става въпрос за пациенти над 39 години, с повтарящи се спонтанни аборти, при които няма как да бъде отложено лечението ", каза професор Атанас Щерев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5144  675 са доказаните случаи на COVID-19 у нас 675 са доказаните случаи на COVID-19 у нас  Ремонтират виадуктите по Автомагистрала Ремонтират виадуктите по Автомагистрала " Тракия " макар пандемията  Лекар от Лекар от " Пирогов ": Далеч сме от от поетапното унищожаване на ограниченията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР