Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че повечето от карантинните мерки,

...
Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че повечето от карантинните мерки,
Коментари Харесай

Нидерландия потвърди: Затварянето заради коронавируса ще продължи поне до март

Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че повечето от карантинните мерки, които действат в страната от октомври, ще останат в сила още седмици наред заради опасения от рязко увеличаване на заболеваемостта вследствие на новите варианти на коронавируса, предаде Ройтерс.

Правителството все още обмисля дали да продължи и след следващата седмица вечерния час, който предизвика безредици в някои нидерландски градове, каза министър-председателят пред медиите.

Кабинетът обяви по-рано, че от 8 февруари ще отворят врати началните училища и детските градини, с възможност да бъдат отворени и средните училища, което обаче няма да стане преди март.

" Неизбежно е затварянето да бъде продължено почти изцяло поне до 2 март ", каза Рюте въпреки намаляващата заболеваемост в Нидерландия.

" Към нас неизбежно идва трета вълна ", заяви той и припомни за новите варианти на вируса, които са по-заразни.

В Нидерландия от средата на декември е в сила строг локдаун, а миналия месец за пръв път от Втората световна война беше наложен вечерен час, което предизвика безредици.

Националният здравен институт съобщи вчера, че за последната седмица е имало 28 628 случая на заразяване с коронавирус. Това е с 20 на сто по-малко от предишната седмица и най-ниската заболеваемост от октомври, когато влязоха в сила ограниченията.

Спадът тази седмица обаче " щеше да е и по-голям, ако не бяха новите варианти на вируса, които влязоха в Нидерландия, особено британският вариант ", заяви институтът.

Здравният министър Хуго де Йонге заяви в понеделник, че половината нови случаи на заразяване в Нидерландия към 26 януари се дължат на този нов вариант на вируса; за предходната седмица те бяха около една трета. Правителството се опасява, че той може да предизвика нова вълна преди изборите на 17 март.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19243  У нас: Нови 967 случая на ковид през последното денонощие У нас: Нови 967 случая на ковид през последното денонощие  Коронавирус застраховка с билета за самолета Коронавирус застраховка с билета за самолета  " Пфайзер " предвижда доходи от 15 милиарда $ през 2021 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР