Не се наблюдават оплаквания на хора, които са преяждат покрай

...
Не се наблюдават оплаквания на хора, които са преяждат покрай
Коментари Харесай

Ядем ли повече, докато си стоим у дома в извънредното положение

Не се наблюдават оплаквания на хора, които са преяждат покрай застоя вкъщи по време на извънредното положение. Това стана ясно от думите на доц. Стоян Ханджиев, гастроентеролог.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6850
„ В състояние на стрес хората са склонни да консумират по-малко. Обездвижването е една от причините да ядем повече “, коментира той пред Bulgaria on air.

Той подчерта, че най-важното е да се спазва съветът за количествено хранене.

Важно е и да се избягват лютивите подправки. Физическите упражнения по време на стресови ситуации като тази, в която се намираме заради коронавируса, също са важни.

Диетологът д-р Райна Стоянова с ценни съвети как да запазим теглото си по време на карантината

„ Нормално човек консумира не повече от 800 мл обем хранене “, отбеляза Ханджиев.

Той обърна внимание, че метаболитният синдром, затлъстяването, води не само до сърдечно-съдови проблеми, но и до онкологични. Специалистът посъветва българите, които имат оплаквания за здравословни проблеми – да не се колебат и да не се поддават на страха от коронавируса, но да потърсят консултация с лекар.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6850  Повече от 100 онлайн културни събития по време на пандемия Повече от 100 онлайн културни събития по време на пандемия  Вижте по какъв начин ще изследват за COVID-19 в Пловдив Вижте по какъв начин ще изследват за COVID-19 в Пловдив  Как работи лечението с антитела? Как работи лечението с антитела?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР