Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в

...
Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация

Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в Търговище министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той бе в региона по повод на повишената заболеваемост и се запозна на място със състоянието на здравните заведения, обслужващи пациентите с COVID-19 в областта.

В трите болници - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, леглата за пациенти с коронавирус са 94. В момента заетите са 79. В МБАЛ-Търговище сега се лекуват 49 болни, настанени в " Инфекциозно отделение " и във Второ вътрешно отделение.

" Има възможност за увеличаване на леглата на първия етаж на болницата с 20 - десет в урологичното отделение, което ще бъде преместено в хирургията, и десет в кожното отделение, което ще се измести в " Очно отделение ". По десет легла допълнително са разкрити и в здравните заведения в Попово и Омуртаг ", каза министърът. По думите му, при увеличаване на натиска и нуждата от болнично лечение могат да бъдат разкрити легла в Първо вътрешно отделение и в детското психиатрично отделение към МБАЛ-Търговище.

" В областта няма недостиг на легла, на медицински персонал, няма недостиг на консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства. Болницата разполага с достатъчно количество лични предпазни средства, консумативи и дезинфектанти, и нуждите й ще бъдат обезпечени чрез Националния логистичен щаб ", бе категоричен министърът.

Съобщено бе, че в област Търговище активните случаи при медицинския персонал с положителни тестове са 28. Въпреки това, няма недостиг на кадри. Министърът благодари на лекарите и обясни, че и в момента болен лекар от хемодиализата продължава да консултира пациенти по телефона от болничното легло.

" Българските медици имат нужда от вас. Помогнете им, спазвайки мерките ", призова проф. Костадин Ангелов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13416  Германският президент е под карантина след позитивен тест за ковид на негов охранител Германският президент е под карантина след позитивен тест за ковид на негов охранител  Няма да се затварят учебни заведения в област Търговище Няма да се затварят учебни заведения в област Търговище  Установиха случай на COVID-19 в кардиналския дом, където живее папата Установиха случай на COVID-19 в кардиналския дом, където живее папата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР