На 12 декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника

...
На 12 декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника
Коментари Харесай

Строители излизат на голям протест, изкарват 1000 машини на "Цариградско шосе" в столицата

На 12 декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника по време на мирна демонстрация. Събрана е подписка, под която са се разписали 53 000 души. Това заяви председателят на УС на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев.

Камарата на строителите в България ще иска срещи с президента, премиера, председателя на парламента и депутати заради обвиненията през последните месеци за некачествено строителство и нагласени обществени поръчки.



Мирният протест с разполагането на техниката ще се проведе на " Цариградско шосе " от 7:00 до 12:30 часа в посока Врана. Целта на маршрута е да не се пречи на нормалния трафик в централната градска част. Подписката ще бъде внесена в парламента в 9:30, а след това ще има срещи в Министерския съвет и при президента, уточниха от камарата.

Подписката цели спиране на използването на бранш за политически цели.



" Искаме плановост и предвидимост за развитие на сектора в дългосрочен план. Ние не сме молили категорично освен за подкрепа на бранша. Хората, които в момента ни атакуват са БСП ", категоричен е Терзиев, като се имаше предвид внесеното писмо в АПИ от депутати от левицата, начело с Елена Йончева, в което се иска проверка на инфраструктурни строежи.



" Нашето желание е тези срещи, очи в очи с българската държава и общественост, да опровергаем всички внушения и недоказани твърдения. Ще изразим категоричното си несъгласие с такава пропаганда и използването на съдбата на над 250 хиляди строители и техните семейства за трупане на политически дивиденти.

Според бранша през следващия програмен период се очаква усвояване между 12-15 милиарда евро. Няма фирма в Европа, която да не желае да участва в разпределението на тази баница. Но, по вярвайте ми, българските фирми пак ще строят в консорциуми и занапред. Да сте виждали немски строители, идват само като консултанти. Строителният ни бизнес ще бъде пречка за западните фирми. Това е основната атака “, убедени са от сдружението.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР