Националния ваксинационен щаб (НВЩ) проведе няколко заседания. Изработена е програмата,

...
Националния ваксинационен щаб (НВЩ) проведе няколко заседания. Изработена е програмата,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Министър Ангелов отговаря на актуални въпроси пред депутатите

Националния ваксинационен щаб (НВЩ) проведе няколко заседания. Изработена е програмата, която ще следваме. Определени са отговорници на щаба. Срещнах се с представители на НВЩ и ръководителите на регионалните РЗИ-та. Изготвени са списъците на желаещите да се ваксинират от първата група. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на заседанието на Комисията по здравеопазване в парламента във връзка с епидемичната обстановка заради COVID-19 и плана за ваксиниране срещу вируса, предаде репортер на Novini.bg.

48% от служителите в лечебните заведения желаят да си поставят ваксина срещу COVID-19. На второ място е определена организацията за поставяне на ваксините по региони. Трябва да се определят екипите, които ще ваксинират желаещите, обясни той.

Министър Ангелов подчерта, че лгистиката е създадена. България е готова да приеме първата пратка от ваксини. Той обясни на депутатите, че ваксината се съхранява при минус 70 градуса и годността ѝ е 5 дни.

Очаквайте подробности.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16557  Четирима, измежду които и доктор, изгубиха борбата с COVID-19 в област Сливен Четирима, измежду които и доктор, изгубиха борбата с COVID-19 в област Сливен  Голям е броят на пациентите с COVID-19 в ямболската болница Голям е броят на пациентите с COVID-19 в ямболската болница  Съединени американски щати залагат на прозрачността за първата си ваксина против ковид Съединени американски щати залагат на прозрачността за първата си ваксина против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР