Натискът към МБАЛ-Шумен определено намалява. През последните дни имаме по-малко

...
Натискът към МБАЛ-Шумен определено намалява. През последните дни имаме по-малко
Коментари Харесай

По-малко приети пациенти с коронавирус в МБАЛ-Шумен

" Натискът към МБАЛ-Шумен определено намалява. През последните дни имаме по-малко приети и повече дехоспитализирани пациенти. За съжаление, обаче, не е малък броят на починалите ". Това каза д-р Йорданка Маринова - ръководител на направлението " Медицинска дейност " в лечебното заведение.

В болницата от петък до 10.00 часа днес са починали петима пациенти. Броят на настанените в ковидотделенията е 160. От тях 114 са с потвърден коронавирус, а за другите 46 се очакват резултатите от тестовете им. В тежко състояние в отделението " ОАИЛ " са петима болни, от които четирима са интубирани. Новоприетите пациенти през изминалите три дни са 20, а изписаните - 26, отбеляза д-р Маринова.

Днес автомобил на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен ще пътува до Бургас, за да вземе още 125 ваксини. През тази седмица те ще бъдат приложени на медици от извънболничната помощ в Шуменско. Към днешна дата са ваксинирани 260 души от областта. Това съобщиха от РЗИ.

В Единния информационен портал за Covid-19 на 8, 9 и 10 януари 2021 г. са регистрирани 16 нови случая на коронавирус в Шуменско, 12 от които са жители на областния град, допълват от здравната инспекция
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18132  Имунолози ще съветват гратис за имунизациите против COVID-19 Имунолози ще съветват гратис за имунизациите против COVID-19  Ето по какъв брой ще заплаща страната на лекарите за слагането на доза от имунизацията против COVRD-19 Ето по какъв брой ще заплаща страната на лекарите за слагането на доза от имунизацията против COVRD-19  Индонезия утвърди имунизацията против COVID-19 на китайската компания Индонезия утвърди имунизацията против COVID-19 на китайската компания " Синовак "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР