На територията на област Шумен няма възможност да бъде приложена

...
На територията на област Шумен няма възможност да бъде приложена
Коментари Харесай

В Шуменско няма възможност да бъде обособена болница само за заразени с COVID-19 и лечебно заведение за пациенти без COVID-19

На територията на област Шумен няма възможност да бъде приложена реорганизация на лечебни заведения, които да бъдат ангажирани с лечение на заразени с COVID-19, и такива, които ще изпълняват медицински дейности само за пациенти без коронавирусна инфекция. Това становище се изразява в писмо на областния управител проф. Стефан Желев до министъра на здравеопазването проф., съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Становището, подкрепено от анализ на Регионалната здравна инспекция в Шумен, е по повод на искане от Министерството на здравеопазването, свързано с определянето на лечебни заведения за болнична помощ, които да ангажират пълния си леглови капацитет и ресурси за лечение на пациенти, заразени с короновирусна инфекция, а за лечението на пациенти, които не са заразени, да се определят отделни лечебни заведения, т. нар. чисти болници.



РЗОК-Шумен към вчерашна дата има действащи договори с четири лечебни заведения, оказващи болнична медицинска помощ - МБАЛ-Шумен, Комплексният онкологичен център в града, МБАЛ-Велики Преслав и СБАЛК-Мадара. МБАЛ-Шумен е единственото лечебно заведение в областта с действащ спешен портал, който обслужва всички пациенти от филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ, насочените от други лечебни заведения, и спешни пациенти, потърсили сами лекарска помощ.

Към момента заразени с COVID-19 се приемат в МБАЛ-Шумен, в Комплексния онкологичен център, а в СБАЛК-Мадара - само техни пациенти с кардиологични проблеми, се посочва още в становището, допълват от пресцентъра на областната администрация.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15390  Община Павликени: Разчитаме да взаимност и отговорност, тъй като от това зависят живота и здравето на нашите съграждан Община Павликени: Разчитаме да взаимност и отговорност, тъй като от това зависят живота и здравето на нашите съграждан  Забранява се разполагането на маси и потреблението на място на територията на откритите Коледните базари в София Забранява се разполагането на маси и потреблението на място на територията на откритите Коледните базари в София  Болните от COVID-19 придвижват заболяването през първите пет дни Болните от COVID-19 придвижват заболяването през първите пет дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР