На само не съм съгласен, но и съм безкрайно учуден

...
На само не съм съгласен, но и съм безкрайно учуден
Коментари Харесай

Тома Биков: Президентът Радев наруши радиомълчанието

На само не съм съгласен, но и съм безкрайно учуден от това изпускане на президента и вече започвам да се съмнявам в неговата мотивация да говори по тази тема.
Така Тома Биков от ГЕРБ коментара думите на президента Румен Радев, който заяви, че изборът на изтребители F16 е триумф на лобизма.
Какви са фактите: Президентът и като началник на ВСС и след това като кандидат за президент, а накрая и като президент, непрестанно казваше, че трябва да има нов изтребител – нов, произведен за нас изтребител и това е една принципна позиция, защото имаше и оферта за стари самолети, които бяха и по-евтини. Правителството и целия парламент се съобразиха с това нещо и почти единодушно гласувахме 1,8 млрд. за нов изтребител за българските ВВС. Беше назначена експертна комисия, която да разгледа офертите. Имаше и един момент, в който президентът, по думите на служебния министър-председател Огнян Герджиков, му е наредил 5 дни преди да стъпи в длъжност легитимното, редовно правителство на Бойко Борисов, да отстрани всички освен една от офертите – тази, която в момента не е предпочетена от експертната комисия, припомни Биков в ефира на предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3.
Днес Румен Радев наруши радиомълчанието, той ни призова за радиомълчание по отношение на тази комисия, която излезе с този доклад, заяви той.
За мен това беше абсолютно изпускане на нервите, при положение, че е удовлетворено искането на президента и бивш началник на ВСС, да имаме нов самолет, преговаряме и беше взето решение да се преговаря, дори не да се купува, да се преговаря, категоричен беше Тома Биков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР