Наронг Пхетчарадж от Тайланд бил обикновен рибар. Имал доста тежък

...
Наронг Пхетчарадж от Тайланд бил обикновен рибар. Имал доста тежък
Коментари Харесай

Рибар стана милионер, след като се натъкна на невероятна находка

Наронг Пхетчарадж от Тайланд бил обикновен рибар. Имал доста тежък ден и се прибирал у дома, когато по пътя си забелязал огромен камък. Камъкът бил с необичаен сиво-розов цвят и се намирал на самия бряг. Човекът сметнал, че той може да бъде доста ценен и в това се оказал абсолютно прав, съобщава Sun.

Само няколко дни по-късно Наронг отишъл при специалистите, които работят в университета „ Принц Сонгкла “, и им отнесъл необичайната му находка. Те от своя страна казали, че този камък е амбра, която е восъкоподобно вещество, доста твърдо. То се образува в храносмилателния тракт на кашалотите и има невероятна стойност. Доста често амбрата може да се нарече плаващо злато, защото цената на един камък понякога достига 30 хиляди паунда и това е само за един килограм.



Амбрата се използва не само в козметиката, но и в областта на парфюмерията. Много големи компании са готови да платят огромни суми пари, за да получат няколко килограма от това ценно вещество. Тайландският рибар открил амбра с тегло над 30 килограма. Тя била оценена на почти милион лири.

Наронг се надява, че ще успее да продаде амбрата достатъчно бързо и да получи много пари за нея. След това той не само ще напусне работата си, но и ще организира празник за всички селяни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР