Напрежение се породи пред столични големи хранителни магазини заради заповедта

...
Напрежение се породи пред столични големи хранителни магазини заради заповедта
Коментари Харесай

Напрежение пред магазините заради зеления коридор за пенсионери

Напрежение се породи пред столични големи хранителни магазини заради заповедта на министъра за времевия диапазон, в който пенсионерите могат да пазаруват. Проверка на Novini.bg показа, че хората масово оспорват заповедта на министъра и настояват да бъдат допуснати да пазаруват.

Разпореждането, което влиза в сила от днес е следното:

Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 и 10.00 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст.

Такава е и заповедта, издадена и за самата Столична община от регионалния щаб за борба с коронавируса.

Объркването у възрастните българи може би идва от това, че първоначално беше обсъждано да има два времеви прозореца за пазаруване - сутрин и в следобедните часове. Министърът днес също каза, че са се разглеждали няколко варианта, но допитвайки се до самите търговци, е избрано времето от 8 ч. до 10 ч.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14861  Борисов ревизира болница Борисов ревизира болница " Пирогов "  Няма кревати за лекуване на COVID-19 в Университетска болница Няма кревати за лекуване на COVID-19 в Университетска болница " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора  Ще бъде ли наложителна имунизацията за COVID-19?

Ще бъде ли наложителна имунизацията за COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР