На пищно събитие за началото на гроздобера бе избрана вестителката

...
На пищно събитие за началото на гроздобера бе избрана вестителката
Коментари Харесай

Това красиво 19-годишно изкушение е новата Царица на виното в Пловдив!

На пищно събитие за началото на гроздобера бе избрана вестителката на плодородието и добрия урожай. Празникът започна с изпълнение на състава за автентичен фолклор „ Гергьовска китка” при Народно читалище „ Васил Левски 1900” от с. Войнягово, създаден през 1957 г. Те се представиха в традиционни носии на повече от 150 години. Виното (плод на знание и опит, направено с любов и дръзновение, оставено в дар от траките) беше на почит в този ден, в който от антични времена дедите ни празнуват плодовете на лозята, пише trafficnews.bg.
В рамките на събитието, седемте претендентки за титлата Царица на виното се представиха в три кръга. В първи кръг те обраха овациите на публиката в Храма на виното, където гости и посетители на събитието се насладиха на спектакъл, съчетаващ по атрактивен начин автентичната обстановка на храма с феерия от музика, светлина и танц. Във впечатляващ мултимедиен 3D филм пред гостите оживя древната „ Легенда за лозата “. Видео-разказът разкри пътя на Бога на виното – Дионис до земята на плодородието. Музиката във филма е дело на формацията за етно-фюжън „ Булгара “.

Във втория тур девойките дефилираха пред публика и гости в автентични носии от Добруджа, Родопите, Пиринска, Тракийкща, Северняшка, Странджанска и Шопска области. Появата на всяка от тях бе предшествана от артистично представяне на всяка област със съответния народен танц, в изпълнение на танцова формация „ Етноритъм”.
Третият кръг бе посветен на модерното звучене на фолклора, като израз на съхранените традиции, запазили нашата идентичност до днешни дни. Претендентките за титлата се представиха в рокли, вдъхновени от любовта към България, преклонението пред историята и силата на българския дух, възхищението от културното и етнографското ни наследство.

Красотата и финеса на чаровната седморка затрудни работата на журито. Председателят на комисията Евгения Калканджиева и членовете: Ива Екимова, най-успешният млад рали състезател Григор Григоров, художникът Георги Попов и Таня Стоилова от Christian Of Roma, единодушно се спряха на 19-годишната Бояна Ацева. Тя е завършила езикова гимназия, а в момента учи право в НБУ. Стройната си фигура поддържа с класически балет. Управителят на Комплекс за винен и СПА туризъм „ Старосел” Теодора Тренева й връчи лентата и венеца - символ на плодородието и гроздобера на победителката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР