Най-лошото е, че се фиксираме върху носенето на маски, спазването

...
Най-лошото е, че се фиксираме върху носенето на маски, спазването
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Мерките се спазват само в училищата и в лечебните заведения

Най-лошото е, че се фиксираме върху носенето на маски, спазването на дистанция в училище и нищо друго не съществува. Излезте в ежедневието и вижте колко се спазва заповедта за носенето на маски в затворени пространства, къде се осъществява контрол - защото извън училищата никой не съблюдава за носенето на маски.

Това заяви по БНТ общопрактикуващият лекар Гергана Николова.

Според нея мерките се спазват само в училищата и лечебните заведения. Тя коментира, че е много лесно човек да отрече съществуването на заразата, защото това не променя по никакъв начин неговия живот.

" Когато кажа, че едно нещо не съществува, не ми се налага да се съобразявам с мерки и да променям ритъма си. Може би ние сме единствената държава, където се позволява разнопосочно говорене, защото хората, които ни слушат, не са специалисти и не са длъжни да вземат правилната позиция. Затова и Лекарският съюз се обърна към своите членове, защото ние сме призвани да пазим обществото и да мислим като лекари, единствено и само като лекари ", допълни лекарят.

" Над 60% от лекарите вече са преминали 50-годишна възраст. И след 5-6 години ще има сериозен недостиг на кадри, по простата причина, че нашата специалност не е желана от младите, страшно много административно натоварване, липса на каквото и да било време, огромна заангажираност. Младите искат да бъдат лекари, а не да се занимават с администрация ", категорична беше д-р Николова.

Тя коментира, че няма как да заработи дистанционната система за предаване на здравните карти, защото няма как да се изпрати здравната карта без преглед. Според нея прегледите трябва да се осъществяват. Според д-р Николова е важно да има някаква възможност личните лекари да тестват пациентите си, за да определят дали са болни от грип, или не.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12635  Пандемията ще свие икономическия напредък в Азия до най-ниското му ниво от 1967 година Пандемията ще свие икономическия напредък в Азия до най-ниското му ниво от 1967 година  216 са новите случаи с ковид у нас, 11 умряли 216 са новите случаи с ковид у нас, 11 умряли  Случаите на ковид в Съединени американски щати приближават 7,1 милиона Случаите на ковид в Съединени американски щати приближават 7,1 милиона
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР