Над 400 000 души са изгубили работата си от началото

...
Над 400 000 души са изгубили работата си от началото
Коментари Харесай

Над 400 000 души са изгубили работата си от началото на COVID кризата

Над 400 000 души са изгубили работата си от началото на Коронавирус пандемията у нас в началото на миналата година, предаде БНР. Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. То се извършва от февруари 2020 година насам.

Само за седмицата от 11 до 17 януари в Бюрата по труда са се регистрирали 7 600 души, а устроените на работа чрез бюрата са почти два пъти по-малко - едва 3600 души.

Данните от специализираното наблюдение на пазара на труда заради пандемията показват, че за периода от 3 февруари 2020 година до 17 януари 2021 година новорегистрираните безработни в Бюрата по труда са малко над 404 хиляди души.

За същия период започналите работа чрез Бюрата по труда в цялата страна са 244 хиляди души.

От всички регистрирани най много са в област София столица - над 46 хиляди души. На второ място е област Пловдив с 34 хиляди души, следвана от Благоевград, Бургас и Варна с безработни в диапазона между 26 и 28 хиляди души.

София столица, Благоевград, Варна, Пловдив са сред областите с най много нови безработни, регистрирани и в последната наблюдавана седмица.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18526  Един от всеки осми в Англия е имал COVID-19 Един от всеки осми в Англия е имал COVID-19  Задава се третата вълна. Какво би трябвало да направи България Задава се третата вълна. Какво би трябвало да направи България  Китай строи великански карантинен център в провинция Хъбей Китай строи великански карантинен център в провинция Хъбей
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР