Над 35 хиляди починали от коронавируса в САЩ е можело

...
Над 35 хиляди починали от коронавируса в САЩ е можело
Коментари Харесай

Учени: Над 35 хиляди починали от коронавируса е можело да бъдат избегнати в САЩ

Над 35 хиляди починали от коронавируса в САЩ е можело да бъдат избегнати, ако карантинните мерки бяха въведени само седмица по-рано, сочат нови оценки на учени от Колумбийския университет в Ню Йорк, цитирани от БТА и Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8342
Според техни симулации с различни модели, публикувани в научния сайт medRxiv,

61 процента от заразените, или над 700 000 случая, и 55 процента от над 65 хиляди починали, или над 35 хиляди починали, към 3 май 2020 г., е можело да бъдат избегнати, ако мерките за физическо дистанциране и други мерки за овладяване на епидемията бяха въведени седмица по-рано.

Според учените тези симулации потвърждават и опасността от облекчаване на ограничителните мерки, което започна в различна степен във всички американски щати за смекчаване на икономическите последици от пандемията.

Преди 10 дни режисьорът на документални филми от Ню Йорк Юджийн Ярецки монтира на площад " Таймс скуеър " " часовник на смъртта ", който показва броя на починалите, които според него са щели да бъдат избегнати в САЩ, ако президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше въвел мерките за дистанциране и за затваряне на училища на 9 март вместо на 16-и.

Този брояч показва по-високи числа от тези на учените от Колумбийския университет, защото изхожда от принципа, че 60 процента от жертвите са щели да бъдат избегнати при реакция една седмица по-рано.

По данни на университета " Джонс Хопкинс " САЩ са най-засегнатата от новия коронавирус страна в света с над 1,5 милион заразени и над 93 хиляди починали.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8342  Нов спад на новозаразените и умрелите от COVID-19 в Италия Нов спад на новозаразените и умрелите от COVID-19 в Италия  Проф. Генчо Начев предвижда ще има ли втора вълна от Covid-19 Проф. Генчо Начев предвижда ще има ли втора вълна от Covid-19  Сърбия отваря границите си Сърбия отваря границите си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР