Над 250 000 души бяха евакуирани от окръг Лос Анджелис

...
Над 250 000 души бяха евакуирани от окръг Лос Анджелис
Коментари Харесай

В Лос Анджелис е страшно! Евакуираха 250 000 души

Над 250 000 души бяха евакуирани от окръг Лос Анджелис в американския щат Калифорния заради бушуващите там пожари, предадоха световните агенции.

Окръжният шериф Джон Бенедикт каза, че двама души са умрели в зоната на пожара, но причините за смъртта им все още се разследват.

" Нашите пожарникари са изправени пред крайно тежки условия, каквито казват, че не са виждали през живота си ", заяви началникът на огнеборците в окръга Дарил Осби. Пожарникарски хеликоптери работиха през цялата нощ в окръга, за да сведат щетите от стихията до минимум.

Метеорологът от компанията " Акюуедър " Брет Ратбън каза, че ветровете в Южна Калифорния ще се засилят отново днес, което ще разпространи пламъците. Пожарите са обхванали и богаташки крайбрежни райони като Малибу, където Лейди Гага, Ким Кардашиян, Гийермо дел Торо и Мартин Шийн бяха сред хората, принудени да напуснат домовете си, заради заповед за евакуация, отбеляза Асошиейтед прес.
Пожари бушуват и в Северна Калифорния. Те вече отнеха живота на девет души и далеч не са овладени. Над 6700 сгради, повечето от които жилищни, бяха опустошени в окръг Бют. Това е най-опустошителната огнена стихия, откакто щатът води статистика.

Новоизбраният губернатор Гавин Нюсън обяви извънредно положение в окръзите Бют, Лос Анджелис и Вентура.
Над 3000 души, 23 хеликоптера и самолети цистерни се борят с огъня.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР