Над 15 000 са заразените с коронавируса в Перу предаде

...
Над 15 000 са заразените с коронавируса в Перу предаде
Коментари Харесай

Над 15 000 заразени с коронавируса в Перу

Над 15 000 са заразените с коронавируса в Перу предаде Ройтерс.

Болестта продължава да парализира икономиката на Перу, който е втори по големина производител на мед. Милиони останаха без работа във втората най-засегната страна в Латинска Америка.
Първият случай на заразяване в Перу беше регистриран на 6 март.

Оттогава са регистрирани 15 628 случая на заразяване и 400 смъртни случая по данни на перуанското здравно министерство. В Южна Америка повече заразени има само в Бразилия.

На 15 март Перу обяви, че ще затвори границите си и ще призове гражданите към самоизолация. Обявената карантина изтича на 26 април. Правителството в Лима обяви голям пакет с икономически стимули на стойност 26,41 милиарда долара, около 12 на сто от БВП, за да помогне на гражданите и ключовия минен сектор.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5844
Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5844  Китай заяви за нови случаи на COVID-19 Китай заяви за нови случаи на COVID-19  Франция: Скоро няма да се завърнете към естествения си живот Франция: Скоро няма да се завърнете към естествения си живот  Здравните министри от Г-20 с самопризнание за пандемията Здравните министри от Г-20 с самопризнание за пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР