Над 1,5 милиона са вече заразените с Ковид-19 в Латинска

...
Над 1,5 милиона са вече заразените с Ковид-19 в Латинска
Коментари Харесай

Над 1,5 милиона са заразените с коронавирус в Латинска Америка

Над 1,5 милиона са вече заразените с Ковид-19 в Латинска Америка, съобщи Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9201
В този нов епицентър на пандемията вече има 73 000 починали, повече от половината са в Бразилия.

Пандемията може " да ни върне 13 години назад ", предупреди Алисия Барсена, ръководителка на Икономическата комисия за Латинска Америка и Карибите.

" Трябва да видим как да не позволим санитарната криза да стане продоволствена криза ", допълни тя.

Бразилия прехвърли прага от 40 000 починали и 800 000 заразени с новия коронавирус, съобщи Франс прес, цитирайки Министерството на здравеопазването, предаде БТА.
В страната с 212 милиона население има 40 919 смъртни случая, от които 1239 са установени през последните 24 часа.
Потвърдените инфекции са 802 828, което нарежда Бразилия на второ място в света след САЩ по брой на заразените.

Скоро Бразилия ще задмине Обединеното кралство и ще стане втора в света по брой смъртни случаи след зараза с Ковид-19, отбеляза АФП.
Най-голямата страна в Латинска Америка прехвърли тези два символични прага вчера, когато търговските центрове отново отвориха врати в Рио де Жанейро и Сао Пауло.

Бразилският щат Сао Пауло съобщи, че е подписал договор с китайска лаборатория за производството на ваксина срещу коронавируса, която ще бъде изпробвана на 9000 доброволци от юли.

Ако тестовете се окажат сполучливи, това споразумение ще ни позволи масово производство и така ще имунизираме милиони бразилци, каза губернаторът на щата Жоао Дория.

Сто гроба бяха изкопани символично от неправителствена организация на плажа " Копакабана " в Рио де Жанейро. Целта на акцията бе да се отдаде почит на хилядите бразилци, починали в следствие на заразяване с Ковид-19 и да се разкритикува " некомпетентността " на властите за справяне с пандемията.

Над гробовете бяха забодени в пясъка черни кръстове с малки бразилски знаменца.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9201  Близо 1000 смъртни случая на заболели от COVID-19 в Съединени американски щати за денонощие Близо 1000 смъртни случая на заболели от COVID-19 в Съединени американски щати за денонощие  Пореден растеж на COVID-19 у нас! Има нови 93 случая Пореден растеж на COVID-19 у нас! Има нови 93 случая  Египет отваря морски курорти за чужденци от 1 юли Египет отваря морски курорти за чужденци от 1 юли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР