НАТО представи днес списък на петте най-известни мита, разпространявани от

...
НАТО представи днес списък на петте най-известни мита, разпространявани от
Коментари Харесай

НАТО представи списък на неверни твърдения на Русия за пандемията от COVID-19

НАТО представи днес списък на петте най-известни " мита ", разпространявани от Русия по повод пандемията от Ковид-19. На първо място се посочва твърдението, че пактът ще бъде уязвен заради разпространението на заразата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4956
Алиансът уточнява, че военнослужещи в редиците на съюзниците са заболели, но това не се отразява на изпълнението на основните задачи на организацията. На второ място е опровергано твърдението, че НАТО не подкрепя съюзниците в борбата с пандемията, като се отбелязва изпълнението на военни полети за доставка на здравно оборудване до Чехия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Северна Македония, Румъния, Словакия и Испания.

COVID-19 вдигна рейтинга на властта в Русия

Следващото твърдение - че Ковид-19 всъщност е оръжие на НАТО - е оборено със заключението на Световната здравна организация, че става дума за естествено заболяване при животните. Цитирано е проучване, според което няма доказателства, че вирусът на заболяването е създаден изкуствено или че е бил познат по-рано.

На твърдението, че чрез ученията на НАТО се разпространява болестта, пактът отвръща, че взима всички необходими предпазни мерки. Отбелязва се, че заради пандемията някои от ученията са били съкратени или отменени.

Рекорд на нови инфектирани с COVID-19 в Русия

НАТО оспорва и твърдението, че разходите за отбрана водят до занижени възможности на здравеопазването. Пактът отбелязва, че въоръжените сили на съюзниците подкрепят действията на цивилните служби в борбата с пандемията. Важно е да продължим да инвестираме в нашите войски, не на цената на общественото здраве, а в защита на народите си, заявява алиансът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4956  Учебните заведения в Гърция ще останат затворени най-малко до 10 май Учебните заведения в Гърция ще останат затворени най-малко до 10 май  Председателят на Фармацевтичния съюз с 20 000 лева парична гаранция поради изказвания, будещи паника у жителите Председателят на Фармацевтичния съюз с 20 000 лева парична гаранция поради изказвания, будещи паника у жителите  Вижте какво е положението на мъжа и дамата с ковид в Русе Вижте какво е положението на мъжа и дамата с ковид в Русе
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР