Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието. След като

...
Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието. След като
Коментари Харесай

Mercedes AVTR пристига от друга планета и се управлява с мисли

Мюнхен, Германия. Екип на от мястото на събитието.

След като вчера подробно ви разказахме за най-интересните модели, които Mercedes представи на изложението в Мюнхен тази година, то днес е време да ви покажем един концепт, който едва ли някога ще видим в реалния свят, но пък ни показва на какво са способни технологиите и инженерите на германската марка.



Mercedes Vision AVTR е концептуален модел, който освен с дизайн от друга планета, разполага и с някои функции, нетипични за автомобилната индустрия. Такова например е командването на някои функции по автомобила с помощта на мисловния процес.



Посетителите на изложението в Мюнхен ще имат възможност да изпробват тази функция, като за целта трябва да поставят специално устройство около главата си, което чете мозъчните вълни и по този начин разбира какво точно иска да направите. Така например ако се концентрирате върху функцията за паркиране, автомобилът ще я включи. От Mercedes споделят, че тази технология има потенциал за развитие в бъдеще и ще спомогне за подобряването на комфорта.



Освен Mercedes, в разработката на автомобила са участвали и от Disney и по-специално отговорните за филма Avatar. Освен името, дизайнът на автомобила също има доста сходни черти с едноименния герой от филма, а от Mercedes споделят, че футуристични технологии се комбинират отлично със смелия дизайн.



Електрическото задвижване разчита на 110кВч батерия, използваща химични материали на базата на графен и не съдържа токсични и скъпи материали. Пробегът от 700 километра с едно зареждане се осигурява в рамките на 15 минути.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР