Мъж, описан в мексиканските медии като бивш български военен лекар

...
Мъж, описан в мексиканските медии като бивш български военен лекар
Коментари Харесай

Шок! Български военен лекар арестуван в Мексико, смятат го за един от най-добрите "готвачи" на дрога

Мъж, описан в мексиканските медии като бивш български военен лекар в Мексико, е обвинен във федерален съд в Бостън за наркотрафик, според обвинителен акт, който беше оповестен от властите в четвъртък, пише bg-voice.com.
Федералните прокурори в Масачузец поискаха от Окръжния съд в Бостън да разсекретят обвинителния акт срещу Антон Петров Кулкин, който известен и с други имена – Давид Соломонов Ашкенази, Емил Иванов Асенов и Тони.
Властите описват българина като един от най-добрите “готвачи” на фентанил.
В молбата до съда прокуратурата пише, че 45-годишният Кулкин е бил “арестуван на или около 6 септември 2018 г. в Мексико от мексиканската държавна полиция по други обвинения и., няма друга причина да се запази тайната на този обвинителен акт”.

15 вани с червеникава смес, готова да се превърне в кристали (Сн.: Jorge Dueñes, Zeta)
Според мексиканските власти те са прихванали 20,000 фентанил хапчета с високо качество, които са били предназначени за Чикаго, Ню Джърси и Ню Йорк.
Статия, публикувана по-рано този месец на уебсайта на мексиканската новинарска агенция Cronica описва Кулкин като пенсиониран военен лекар, родом от България. Правителствените органи в Мексико го считат за най-добрия „ готвач “ на фентанил в света.
Според властите лабораторията на българина можела да произвежда по 73 тона наркотици на година – или по 6 тона на месец. Това е дрога за 481 милиона долара, ако се смята средната цена за метаамфетамините в САЩ.
В статията се казва още, че Кулкин има банкови сметки в Русия, Доминиканската република и САЩ.
В Масачузетс Кулкин и Карлос Асеро Падила, мексикански гражданин, който също се представя и като Чарли, са били обвинени тайно през август в заговор с намерението да разпространяват карфентанил.
Карфентанил е описан от Американската национална библиотека по медицина като “аналог на популярния синтетичен опиоиден аналгетик фентанил” и “един от най-мощните опиоиди, известни” с “количествена сила приблизително 10000 пъти по-голяма от морфина и 100 пъти по-голяма от тази на фентанил. ”
Фентанилът е смъртоносен опиат, който може да се инжектира, да се шмърка или да се пие като хапче.
Фентанилът е причинявал епидемия от свръхдози, която е отнела десетки хиляди животи в Съединените щати през последните години. От предозиране с фентанил умря и Принс.
В обвинителния акт се твърди, че от декември 2017 г. Кулкин и Падила „ се сговаряли помежду си и с други известни и неизвестни лица за съзнателно и умишлено притежание с намерение да разпространяват “ карфентанил в района на Масачузец, Калифорния, Мексикали, Мексико и другаде.
Съдебните документи не уточняват количеството карфентанил, което се твърди, че е влязло в Масачузетс. Засега не е насрочена дати за следващото дело срещу Кулкин и Падила в Масачузетс.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР