Мнозинството в Европейския парламент подкрепи досегашните усилия на Европейската комисия

...
Мнозинството в Европейския парламент подкрепи досегашните усилия на Европейската комисия
Коментари Харесай

Мнозинството в ЕП подкрепя досегашните действия за осигуряване на ваксини

Мнозинството в Европейския парламент подкрепи досегашните усилия на Европейската комисия за осигуряване на ваксини срещу COVID-19, предаде БТА.

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) отбеляза, че основните решения дотук са били правилни. ЕНП изрази разочарование, че ваксините засега се очертават като единствената надежда за преодоляване на пандемията. Трябва да се каже истината - необходимо е време, производството на ваксини не може да отговори на търсенето, допълниха от тази парламентарна сила.

Социалистите и демократите посочиха, че е необходима " градивна критика " на действията на ЕК и изразиха надежда, че краят на кризата се задава. От тази група настояха да се проследи какво е станало с европейските бюджетни средства, осигурени за някои от производителите на ваксини.

Групата " Обнови Европа " посочи, че действията на британското правителство, свързани с ваксината на " АстраЗенека ", са показали какво можеше да стане, ако всяка държава започне да прави това, което сама прецени за правилно. Необходими са независими европейски производствени вериги за лекарства и предпазни средства, добавиха либералите.

От " Идентичност и демокрация " заявиха, че ЕС е изгубил време, а европейските институции са изпаднали в противоречия. Бяха взети грешни решения, целта за имунизация на 70 на сто от пълнолетните европейци до есента сега изглежда напълно непостижима, допълниха от тази парламентарна група.

Зелените определиха напредъка в имунизацията досега като изключително постижение и настояха производството на ваксини чувствително да се ускори. Необходимо е да се повиши общественото доверие, интелектуалните права и бюрокрацията не трябва да пречат на разпространението на ваксините, посочиха те.

Европейските консерватори и реформатори настояха ЕК да наложи спазването на сключените с производителите споразумения и изказаха упрек, че засега думите са повече от действията. Според Левите, ЕК се е огънала пред производителите, а в разпространените текстове на споразуменията с тях са заличени най-важните данни - за цените, количествата и сроковете за доставка на поръчаните ваксини. От тази група отбелязаха, че в ЕС е възможно на гражданите да бъдат наложени невиждани ограничения, но не се постига контрол над производителите на лекарства.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19563  Нова Зеландия с нова стратегия Нова Зеландия с нова стратегия  Европейска комисия призна неточности при обезпечаването на имунизациите Европейска комисия призна неточности при обезпечаването на имунизациите  Германия счита да удължи локдауна до 14 март Германия счита да удължи локдауна до 14 март
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР