Много хора не знаят, че преди да се предложи, ваксината

...
Много хора не знаят, че преди да се предложи, ваксината
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: Конспирациите за чипиране са абсолютна глупост

Много хора не знаят, че преди да се предложи, ваксината се изпитва върху огромен брой хора. Реакции имат хора от най-елементарни хранителни продукти. Някои не понасят ягоди, други ябълки, трети се алергични от мляко. Възможно е някакъв процент хора да има реакция към ваксините, но в това няма нищо страшно. Това заяви в ефира на „ Неделята на NOVA” бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски (2005 - 2008 г.).

Относно ваксинирането той смята, че хората се страхуват, защото не знаят каква ще бъде реакцията. Според него е съвсем нормално да се прояви зачервяване, вдигане на температура, но това не крие опасности.

" Ако 70% от населението се ваксинира, това ще даде шанс за една по-ефективна борба с вируса. Мисля, че българите сме разумен народ и след като ни бъде обяснено, няма да има такива остри реакции ", каза още проф. Гайдарски.

Той определи конспирациите за „ чипиране” с ваксината като „ абсолютна глупост”. Все пак бившият здравен министър няма да се ваксинира сега, а по-скоро през лятото, тъй като сега има антитела, защото е прекарал коронавирус.

„ Най-опасното сега е, че хората смятат, че чрез ваксината ще се вкарат други вируси в организма и тези вируси едва ли не ще атакуват нашия геном. Тук има опасност от други реакции. Всъщност чрез ваксината се вкарват тела, които са алергени и вдигат имунната защита на организма. Те създават антителата и това е самоотбраната на организма”, обясни проф. Гайдарски.

Той подчерта, че работата в Коронавирус отделението е много тежка както за лекарите, така и за медицинските сестри и санитарите. Професорът смята, че здравната система ще издържи, но медиците трябва да бъдат стимулирани, а заплатите им – равни на европейските им колеги.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16673  Психиатър: Много е значимо да се реагира съгласно признаците, а не с суматоха Психиатър: Много е значимо да се реагира съгласно признаците, а не с суматоха  Просветният министър за връщането на децата в клас и ученическите изпити Просветният министър за връщането на децата в клас и ученическите изпити  Министър Костадин Ангелов ще ревизира наличността на антигенните проби Министър Костадин Ангелов ще ревизира наличността на антигенните проби
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР