Министерството на отбраната на Русия съобщи днес, че е завършено

...
Министерството на отбраната на Русия съобщи днес, че е завършено
Коментари Харесай

Руски военни построиха лагер за 2000 души в Сибир

Министерството на отбраната на Русия съобщи днес, че е завършено изграждането на полеви обсервационен лагер с 2000 места в селището Еруда в Северо-Енисейския район на Красноярския край в рамките на оказване на помощ за предотвратяване на взрив на коронавирусна инфекция в злратодобивно предприятие, предаде ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8324
Палатковият лагер е предназначен за 14-дневна карантина на работници от златодобивната мина " Олимпиада ", които са имали контакт със заразени или се намират в риск. Във всяка палатка може да бъдат настанени до 20 души, има полева баня и кухня с модерна техника за приготвяне на храна.

Коронавирусът в Русия: За пръв път е намалял броят на активните случаи

Армията съобщи по-рано през седмицата, че е разположила и мобилна полева болница със 100 легла в същото селище. В Северо-Енисейския район са били изпратени над 400 военнослужещи, включително 77 лекари и медицински специалисти, и над 100 единици военна техника.

В понеделник властите на Красноярския край проведоха кризисно заседание заради ситуацията в мина " Олимпиада ", където първите случаи на зараза с новия коронавирус бяха регистрирани в началото на май. " Временни болници бяха открити на няколко места в мината, по-специално в залите за спорт и в общежития на работниците ", съобщиха местните власти.

Мината, която работи от 1996 г., е собственост на компания " Полюс ". Генералният директор на компанията Павел Грачов заяви в понеделник, че 866 работници на обекта, на който работят 6000 души, са дали положителен резултат на първия тест за коронавируса.

Според руската санитарно-епидемиологична агенция " Роспотребнадзор " при вторите тестове е потвърдена зараза при най-малко 400 от тези 866 работници. " Мината работи нормално и всички работници, които не са под карантина, продължават да изпълняват задълженията си ", поясни Грачов.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8324  Заразен с ковид куриер в Румъния раздал пенсии и помощи на стотици Заразен с ковид куриер в Румъния раздал пенсии и помощи на стотици  Голяма бригада кубински лекари оказва помощ на Мексико против ковид Голяма бригада кубински лекари оказва помощ на Мексико против ковид  В Белгия се роди нова специалност - В Белгия се роди нова специалност - " издирвач на COVID-19 "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР