Министерство на финансите на Индонезия понижи днес наполовина прогнозата си

...
Министерство на финансите на Индонезия понижи днес наполовина прогнозата си
Коментари Харесай

Индонезия намали наполовина прогнозата си за растежа на икономиката

Министерство на финансите на Индонезия понижи днес наполовина прогнозата си за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) заради кризата с коронавируса, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3612
Ведомството предупреди, че водещата икономика в Югоизточна Азия би могла да влезе в рецесия според най-песимистичния сценарий.

11-годишно момиче е починало от COVID-19 в Индонезия

Икономическият ни растеж вероятно ще спадне до 2,3 процента спрямо прогнозираните преди това 5,3 процента, а ако се осъществи най-лошият сценарий, то БВП би могъл да се свие с 0,4 процента. Това каза пред журналисти министърът на финансите Сри Муляни Индравати. В отговор на пандемията правителството на Индонезия повиши тавана на бюджетния дефицит, който беше определен на 3 процента през 2003 г., до над 5 процента, за да може да прибегне към пакет от стимули за подкрепа на икономиката.

Индонезия очаква от март голям спад на потреблението на домакинствата, основният двигател на растежа, заради ограниченията за движение и затварянето на много магазини.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо обяви вчера извънредно положение, без обаче да налага обща карантина в страната, чието население е четвъртото най-многобройно в света и случаите на COVID-19 все повече се увеличават.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3612  Европейска комисия облекчава условията за публичните поръчки поради епидемията от COVID-19 Европейска комисия облекчава условията за публичните поръчки поради епидемията от COVID-19  В Кюстендил умря 57-годишен пациент с ковид В Кюстендил умря 57-годишен пациент с ковид  Петиция: Да отворим най-малко една механа, с цел да преборим ковид Петиция: Да отворим най-малко една механа, с цел да преборим ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР