Министерският съвет отпусна 636 150 лв. хуманитарна помощ за 12

...
Министерският съвет отпусна 636 150 лв. хуманитарна помощ за 12
Коментари Харесай

Помагаме на 12 държави в борбата с коронавируса

Министерският съвет отпусна 636 150 лв. хуманитарна помощ за 12 страни партньори от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство на ЕС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7410
С отпуснатите средства ще бъдат купени и предоставени 4 150 комплекта с предпазни медицински консумативи на обща стойност 369 350 лв. за Сърбия, Република Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Армения, Грузия, Молдова, Украйна, Беларус и Ирак. Комплектите съдържат специализирано защитно облекло, шлем и очила, предназначени за защита на медицинския персонал.

България отпуска близо 900 хил. лева на света за борба с коронавируса

Помощта включва и 5 336 продоволствени пакета с трайни хранителни продукти, произведени в България на стойност 266 800 лв. Те са предназначени за Сърбия, Албания и Република Северна Македония.

Хуманитарната помощ се финансира по линия на официалната помощ за развитие, предвидена в бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7410  България отпуска близо 900 хиляди лв. на света за битка с ковид България отпуска близо 900 хиляди лв. на света за битка с ковид  Засилено полицейско наличие в карантинирания регион в Ямбол Засилено полицейско наличие в карантинирания регион в Ямбол  НА ЖИВО: Ето при какви условия желаят шезлонгите по морето да бъдат безвъзмездни НА ЖИВО: Ето при какви условия желаят шезлонгите по морето да бъдат безвъзмездни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР