Миналата седмица Испания стана първата страна с над 1 млн.

...
Миналата седмица Испания стана първата страна с над 1 млн.
Коментари Харесай

Нашенка в Испания: Чувствах се като глупак в България, че спазвам мерките

Миналата седмица Испания стана първата страна с над 1 млн. заразени и 35 000 починали. Министър-председателят дори предположи, че заразените са 3 млн. души. Наложи се да започне отново извънредно положение. С гласуването в парламента нещата стават по-сериозни. Това каза за " България сутрин " сънародничката ни Бойка Велинова, която живее в Испания.

В Андалусия била затворена границата и няма да има възможност за свободно придвижване. Някои градове нямало да може дори да се напускат.

" Вече влизат сериозните мерки. Най-тревожно е, че има много заразени на север от Мадрид ", допълни тя.

Според сънародничката ни в страната се променя целият лайфстайл. Испанците са свикнали да излязат да пият кафе, да хапнат сутрин. Било съществено обаче вечерта. С вечерния час и затварянето на заведенията се променя начинът им на живот.

" Сега е невъзможно млади хора да излязат да пийнат, да се забавляват. Таксиметровите шофьори искат компенсации, дребните бизнеси - също. Има известно недоволство. Хората обаче казват, че трябва да се спазват правилата ", посочи тя за Bulgaria ON AIR.

Бойка Велинова каза още, че навсякъде в Испания се спазва дистанция от метър и половина, нямало недоволство срещу това. В различните региони извънредното положение можело да се удължава.

" През лятото бях 3 месеца в България. Чувствах се като глупак, когато ние спазвахме мерките, а хора на улицата и в метрото чакаха да им направим забележка, че не го правят. Но да погледнем и Австралия, която е с няколко заразени на ден. Когато започна покачването на броя заразени, там въведоха извънредно положение и въпреки недоволството се овладя ситуацията. Извън ясните правила трябва и информираност какво се случва. На всички публични места чувахме предупреждения. Много внимателно разписани правила. Ако отворите българските сайтове, няма да го видите това, на английски пък изобщо ", разказа тя.

" Никой няма да умре от това, че няма да ходи на туризъм известно време. Пазете се и пазете другите ", заяви Бойка Велинова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14142  Унгария записва рекорден растеж на инфектираните с ковид Унгария записва рекорден растеж на инфектираните с ковид  Полицията в Сливен извърши 505 инспекции за съблюдаване на карантината през денонощието Полицията в Сливен извърши 505 инспекции за съблюдаване на карантината през денонощието  COVID-19 е най-разпространен в София. Вижте къде другаде има най-вече инфектирани! COVID-19 е най-разпространен в София. Вижте къде другаде има най-вече инфектирани!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР