Мерките, свързани с физическа дистанция, трябва да бъдат продължени. Имаме

...
Мерките, свързани с физическа дистанция, трябва да бъдат продължени. Имаме
Коментари Харесай

Деница Сачева: Работодателите също ще платят цената на кризата, не само работниците

Мерките, свързани с физическа дистанция, трябва да бъдат продължени. Имаме за последните 7-8 дни намаляване на регистрираните безработни лица. Нарастват работодателите, които използват програмата 60/40. Разполагаме с 1,5 млрд. лева за справяне с последиците от кризата. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е в предаването " Офанзива " по Канал 3.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6292
" 88 059 души са регистрираните хора, останали без работа, от началото на кризата. 16 016 души са си намерили работа “, каза тя.

Близо 7000 заявления за над 93 000 служители са подадени по мярката 60/40

Сачева обобщи, че интересът към мярката нараства. „ От май месец започва активното търсене на селскостопански работници. Хората, които се съгласят да работят в сектора, ще получават средства и от борсата, и от работодателите си “, уточни Сачева.

Социалният министър посочи, че свободното движение на сезонни работници, би било рисково в периода на световна пандемия. По думите ѝ има глад за такива кадри и у нас. Тя уточни, че нито един работник не може да бъде изпратен в неплатена отпуска, без неговото съгласие.

„ Трудно е да се направят прогнози за летните почивки. Вътрешният туризъм ще има много по-голям потенциал от очаквания “, прогнозира тя.

Няма данни за завишено излизане в болнични заради коронавируса. По последни данни, 4428 души са в карантина към момента “, каза тя.

" Трябва да е ясно, че в тази криза всеки ще плати цена. Не само работниците ще я платят, а и работодателите ", подчерта социалният министър.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6292  Немски вирусолог предизвести за заплаха от втора вълна на ковид през зимата Немски вирусолог предизвести за заплаха от втора вълна на ковид през зимата  Сръбският президент: Руската филантропична помощ удостовери стратегическите връзки сред нас Сръбският президент: Руската филантропична помощ удостовери стратегическите връзки сред нас  Жертвите на COVID-19 в Европа надминаха 120 000 Жертвите на COVID-19 в Европа надминаха 120 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР