Мерките, въведени в края на ноември, дадоха резултат. Това смята

...
Мерките, въведени в края на ноември, дадоха резултат. Това смята
Коментари Харесай

Математик с прогноза какво ще се случи, ако българите празнуват неразумно

Мерките, въведени в края на ноември, дадоха резултат. Това смята математикът д-р Лъчезар Томов. Той каза, че най-голям спад на заболели има в София, но не и във Варна и Бургас. Затова е важно и кой и как спазва въведените мерки.

" Средната възраст на заболелите скочи с 10 години. Това е причината и за смъртността. Има намаляване на случаите на ден ", посочи Томов пред бТВ.

Математикът каза, че новият щам на коронавируса се приема сериозно. Има увеличение на репродуктивното число при него, като той заразява повече хора.

" Ако се върне началното училище, ще видим ръст ", отбеляза още Томов.

Той напомни, че училището е една мрежа, която свързва всички и това ще доведе до ръст на заболеваемостта. Освен това Томов подчерта, че трябва да се види как ще протекат празниците. Той прогнозира неразумно събиране на групи по Коледа и Нова година. Допуска и възможността за фирмени партита, което определи като глупост.

По думите му до 7 януари трябва да си проличи дали спадът на заболеваемостта ще е траен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17169  Индия записва най-ниския си брой на новозаразени с ковид от юли Индия записва най-ниския си брой на новозаразени с ковид от юли  Какво се случва в Лондон след внезапното затваряне поради новия вариант на COVID-19 Какво се случва в Лондон след внезапното затваряне поради новия вариант на COVID-19  На Катар и Оман ще им бъдат доставени ваксини против COVID-19 тази седмица На Катар и Оман ще им бъдат доставени ваксини против COVID-19 тази седмица
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР