Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви вчера, че необходимостта

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви вчера, че необходимостта
Коментари Харесай

Необходимостта от носенето на маски не е доказана научно, според мексиканския президент

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви вчера, че необходимостта винаги да се носят маски на обществени места не е доказана научно - ден след като страната отбеляза нов рекорден дневен ръст на случаите на коронавирус, предадоха БТА и ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10784
Докторите ми казаха, че няма нужда да нося маска, ако пазя здравословна дистанция, азяви Лопес Обрадор и добави, че слага маска " там, където това е необходимо или е норма, да не кажем задължително ". Слагам маска в самолета, когато ме помолят, обясни той на пресконференция в Оахака, където не носеше предпазна маска.

" В кабинета си постоянно посрещам граждани, лидери на всякакви социални, граждански, политически, икономически организации и това, което правим, е да поддържаме здравословно състояние ", каза президентът. Той порица " авторитаризма на политиците ", които са наложили задължителни карантини и заяви, че мексиканците " са се държали много добре " при доброволна карантина. Според него " има признаци, че пандемията губи сила малко по малко в Мексико ".

Страната - шеста най-засегната от коронавируса в света, в четвъртък потвърди рекордните 8438 нови случаи на КОВИД-19, с което общият брой на инфекциите достигна 370 712, 41 908 от тях с летален изход.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10784  Борис Джонсън призна, че е можел по различен метод да работи против пандемията Борис Джонсън призна, че е можел по различен метод да работи против пандемията  СЗО разгласи ново рекордно нарастване за денонощие СЗО разгласи ново рекордно нарастване за денонощие  270 са новите случаи на ковид, 8 души починаха 270 са новите случаи на ковид, 8 души починаха
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР