Медицинският експертен съвет все още съществува. Вирусът е най-изненадващият в

...
Медицинският експертен съвет все още съществува. Вирусът е най-изненадващият в
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: COVID-19 остава предизвикателство за лекарите

Медицинският експертен съвет все още съществува. Вирусът е най-изненадващият в моята 30-годишна клинична практика. Той има различно клинични протичане от това на останалите вирусите. COVID-19 засяга всички органи и системи. Някой би казал, че и грипният вирус е така, но не е вярно. Това заяви водещият пулмолог проф. Коста Костов в предаването „ Денят на живо “ по Нова нюз.

„ Другото предизвикателство на COVID-19 е неговата продължителност. Това е новият артист, след туберколозата. Дали няма да попаднем в един порочен кръг на последователни ваксинации? Вирусът мутира и това е нормално за РНК-вирусите. Имаме няколко ще сме принудени да се ваксинираме с подобрени варианти на ваксината. Ние сме в стадия на вирусна резистентност. Вирусът се проява с тежки последици за психиката “, поясни пулмологът.

„ При нас идват пациенти, които след преболедуване, идват с нови симптоми, като кашлица, отпадналост и т.н. Ако не се проведе навременно лечение, може да се наблюдават сериозни изменения в белия дроб “, предупреди лекарят.

Ваксините предпазват от тежкото протичане на болестта, подчерта той.

„ Казах, че ни предстои вълна от 2 бала, тя е вече факт. Очаквам да достигне до 5 бала, заради разхлабването на протививоепидемичните мерки. Не дай Боже да стане 7 бала. Българинът е екстазна личност, ние носим необходимостта да се веселим “, предупреди проф. Коста Костов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19537  Виена предлага корав локдаун през уикендите Виена предлага корав локдаун през уикендите  Остават в действие противоепидемичните ограничения в Сърбия Остават в действие противоепидемичните ограничения в Сърбия  От Тирол ще може да се излиза единствено с негативен тест за ковид От Тирол ще може да се излиза единствено с негативен тест за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР