МВнР информира, че 48 наши сънародници от поставената под карантина

...
МВнР информира, че 48 наши сънародници от поставената под карантина
Коментари Харесай

Близо 50 българи от Австрия се очаква да бъдат допуснати у нас

МВнР информира, че 48 наши сънародници от поставената под карантина австрийска провинция Тирол са вече на моста Видин-Калафат и след прегледи и издаване на карантинни листове ще бъдат допуснати на наша територия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3791
По указания на вицепремиера Екатерина Захариева посланикът ни във Виена Иван Сираков е поискал австрийски полицейски конвой за автобуса с 32-ма пътници и още осем автомобила. През миналата нощ сънародниците ни са преминали през територията на Унгария, а преди обед са пътували през Румъния.

От външното ни министерство изразяват благодарност на служителите на посолствата ни във Виена, Будапеща и Букурещ, които са се грижели за бързото преминаване на конвоя. МВнР е получило пълно съдействие от външните министерства на Австрия, Унгария и Румъния и отбелязва, че европейската солидарност действа.

Страната ни прибира наши сънародници от Испания на 4-ти април

Завърналите се българи ще бъдат прегледани и ще бъдат поставени под строга карантина, за да не поставят под риск своите близки и приятели.

МВнР продължава да работи за завръщане и на други наши сънародници.

,,Призоваваме тези от тях, които нямат наложителни причини, да не се прибират, тъй като всяко пътуване в момента е свързано с допълнителен риск за тяхното здраве и със сложна координация с всички държави по маршрута, заради въведените рестрикции в придвижването в цяла Европа``, апелират от външното ни министерство.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3791  Билбордове с лика на ген. Мутафчийски се появиха в родния му град Билбордове с лика на ген. Мутафчийски се появиха в родния му град  Родриго Дутерте: Да се стреля на месо! Родриго Дутерте: Да се стреля на месо!  Как ще работи Народното събрание в изключителната обстановка? Как ще работи Народното събрание в изключителната обстановка?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР