Лондон обяви по-строги мерки заради ръста на заразените с COVID-19.

...
Лондон обяви по-строги мерки заради ръста на заразените с COVID-19.
Коментари Харесай

Много сънародници няма да пътуват за празниците заради мерките в Европа

Лондон обяви по-строги мерки заради ръста на заразените с COVID-19. От сряда там затварят заведенията. Ограничават се и пътуванията. В Германия, сънародниците ни, които смятаха да прекарат Коледа в родината си, на практика няма да могат да го направят.

От сряда до 10 януари Германия е в пълен локдаун, напълно затворена. С малки изключения ще затворят всички магазини освен тези от първа необходимост, съобщава БТВ.

Събиранията ще са разрешени само до пет човека от две домакинства, а за трите дни на Коледа едно семейство може да посрещне до четирима гости, и то само ако са роднини.С тези мерки в следващите седмици ще се съобразяват над 360 000 българи, които живеят в Германия, около 6000 от тях са студенти.

Очаква се, заради 10 дневната карантина, която ги чака на връщане, но и заради анулирани полети, голяма част от сънародниците ни да посрещнат празниците в Германия.

След дълги размисли и анулиран полет, Полина решава тази година да не се прибира в България. Коледа у дома би означавало 10 дни карантина за нея, след като се върне в Германия.

Елица е студентка в Дюселдорф. Случвало се е и предишни години да остане на Коледа в Германия, но не и в толкова широка българска компания. „ Живея в общежитие и тази година се очаква да е по-пълно от предни години, да бъдем в по-голям състав “, казва Елица пред БТВ.

Пандемията и поредното затягане на мерките поставят студентите и пред финансови затруднения. „ Изпитвам трудности да намеря работа в момента, кандидатствах на няколко места, но не се осъществява обратна връзка “, споделя Елица.

От Външното ни министерство съветват сънародниците ни да се въздържат от пътуване до Германия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16737  Скрита камера в клуб за латино танци разкри брутално тъпчене на ограничаващите ограничения Скрита камера в клуб за латино танци разкри брутално тъпчене на ограничаващите ограничения  Ето какъв брой от медиците на първа линия са съгласни да се имунизират против COVID-19 Ето какъв брой от медиците на първа линия са съгласни да се имунизират против COVID-19  Сингапур утвърди потреблението на имунизацията на Сингапур утвърди потреблението на имунизацията на " Пфайзър " против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР