Личните лекари не са получили допълнителните 1000 лв., предвидени за

...
Личните лекари не са получили допълнителните 1000 лв., предвидени за
Коментари Харесай

Брънзалов: Личните лекари още не са получили допълнителните 1000 лв. за ноември

Личните лекари не са получили допълнителните 1000 лв., предвидени за медици на първа линия в борба с коронавируса, обяви в предаването " Тази сутрин " по бТВ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

" Те даже не фигурират в допълнителните фактури, които трябваше бързо да отчетем към касата, те не съществуват в тези фактури и ние си получаваме сумите без тях ", обясни той.

" Това са суми, които трябва да се получат от общопрактикуващите лекари още от 1 ноември. Има заделени суми само за ноември и декември, от 1 януари какво ще правим? ", попита д-р Брънзалов.

Няма ги и сумите, които трябва да получим за противогрипните ваксини, които сме сложили, както и разликата в таксите на пенсионерите, обясни още той.

" Отговорът на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева беше, че ще има заседание на Надзорния съвет на касата, където тези неща евентуално ще бъдат решени, но не е ясно кога ще бъдат получени сумите ", каза д-р Брънзалов.

Личните лекари, които желаят, ще бъдат ваксинирани по най-бързия начин, посочи още той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16533  Нови над 23 000 случая на ковид в Германия Нови над 23 000 случая на ковид в Германия  Д-р Аспарух Илиев от Берн изясни дали РНК имунизацията трансформира ДНК-то ни Д-р Аспарух Илиев от Берн изясни дали РНК имунизацията трансформира ДНК-то ни  Калоян Паргов: Отварянето на ясли и градини ще е преждевременно Калоян Паргов: Отварянето на ясли и градини ще е преждевременно
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР