Лекарите, особено в секторите за COVID, са на предела на

...
Лекарите, особено в секторите за COVID, са на предела на
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Лекарите от сектора за COVID са на предела

Лекарите, особено в секторите за Коронавирус, са на предела на силите си. За това предупреди председателят на УС на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10864
" Там, където има възможност, се правят вътрешни командировки от едно отделение в друго, за да бъдат облекчени екипите. Трудно е, но това е нашият дълг към обществото ", каза той и уточни, че се надява медиците да се преборят.

Пред сайта clinica.bg д-р Маджаров каза, че има повишаване на броя на заразените, но не смята, че нови мерки биха променили ситуацията.

Пускат туристи от пет държави у нас само с отрицателни PCR-тестове

" Никакво затягане на мерките не може да помогне в дадената ситуация. Единственото, на което се надявам е повечето от хората да се убедят, че има смисъл от спазването им. Това е начинът, по който можем да запазим себе си, близките и околните. Не е много трудно човек да си сложи маска, да стои на дистанция и да ползва дезинфектанти, когато няма възможност за измиване на ръцете с вода и сапун ", обясни специалистът.

Относно средствата от държавата д-р Маджаров посочи:

" Държавата трябва да предвиди финансова инжекция за повишаване на бюджета на НЗОК за 2021 г.Такава е и политиката, която би трябвало да се следва и в останалите Европейски страни. Само такова решение би показало, че у нас има държавническо-отговорно поведение ".

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10864  Гърция може да има ваксина против COVID-19 в още при започване на 2021 година Гърция може да има ваксина против COVID-19 в още при започване на 2021 година  В Хонконг носенето на маски на публични места става наложително В Хонконг носенето на маски на публични места става наложително  5635 нови случая на ковид в Русия 5635 нови случая на ковид в Русия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР