Лекарите и медицинските работници са най-застрашени от заразяване с COVID-19.

...
Лекарите и медицинските работници са най-застрашени от заразяване с COVID-19.
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Лекарите и медицинските работници са най-застрашени от COVID-19

Лекарите и медицинските работници са най-застрашени от заразяване с COVID-19. Опазването на кадровия потенциал трябва да бъде най-важното в тази ситуация. Това заяви управителят на Българският лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров в предаването „ Още от деня “ по БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10915
„ На среща със здравния министър изразихме готовност да работим за подобряване на финансирането на лечебните заведения. Такова чувствително увеличаване на финансирането на лекарите в регионалните отделения отдавна не е имало. Приветствам, че новият министър го направи. Факт е, че колегите работеха в унизителни условия. Изтощението им не е само физическо, а и психическо “, подчерта той.

Новият здравен министър с първа заповед - свързана е с PCR тестовете за чуждестранни туристи

За щастие по-голяма част от болните от вируса оздравяват, заяви д-р Маджаров.

„ Аз лично не виждам вероятност да се върнат училищните лекари. Това време е отминало “, посочи председателят на БЛС.

Той разкри, че има много неусвоени направления заради пандемията. По този повод личните лекари се намират в трудно положение. Би било добре държавата да им помогне. Въпреки ситуацията джипитата няма да разполагат с повече направления от обичайното, стана ясно от думите на д-р Маджаров.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10915  905 нови слуая на инфектирани с ковид за последните 24 часа в Испания 905 нови слуая на инфектирани с ковид за последните 24 часа в Испания  Лукашенко разкри, че е преболедувал COVID-19 Лукашенко разкри, че е преболедувал COVID-19  Австрийски специалист: 50% от българите са инфектирани с ковид Австрийски специалист: 50% от българите са инфектирани с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР