Лекари предупредиха за три нови потенциални симптома, които е възможно

...
Лекари предупредиха за три нови потенциални симптома, които е възможно
Коментари Харесай

Лекари предупредиха за три нови потенциални симптома при коронавируса

Лекари предупредиха за три нови потенциални симптома, които е възможно да предшестват появата на коронавируса при хората. Докладът, който все още не е официализиран, е въз основа на пациенти, дали положителна проба за COVID-19, които са се оплакали от неразположения, поради което учените допускат, че е възможно тези три нови симптома да са ``намек`` за заразяване с вируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5272
Първият нов симптом, който лекарите във Великобритания са регистрирали, е свързан с настръхването на кожата. Много от хората, преболедували новия вирус, са категорични в преценката си, че известно време след ``наелектризиращото чувство`` дали положителна проба за коронавирус.

,,Имаме го документирано като неофициален симптом, но не можем да кажем колко разпространено е сред пациентите, инфектирани с COVID-19``, посочи пред ``Ню Йорк Поуст`` инфекционистът д-р Даниел Грифин и допусна, че може би се касае за някаква автоимунна реакция спрямо нервната система при пациента.

Вторият симптом е свързан с прекомерното ходене до тоалетната. Според ново изследване около 204 души от китайската провинция Хубей, носители на коронавируса, са имали диария, повръщане и коремни болки.

Третият симптом според учените е болка в тестисите. Изследователи от Медицинския факултет към Харвард са докладвали за случай на 42-годишен пациент с коронавирус, приет в болница с оплакване за ``прорязваща`` болка в тестисите.

И ако за коронавируса все още не може да се потвърди подобна хипотеза, то съществуват вируси, които в действителност оказват неблагоприятно влияние върху тестисите, какъвто например е случаят със заушката, обясняват лекари.

Учени от цял свят отново направиха уговорката, че трите симптома може би предшестват появата на опасния вирус в човешкото тяло, но все още се въздържат да ги прибавят към списъка със сигурни симптоми, сред които са сухата кашлица, високата температура, затрудненото дишане, зачервяване на очите и др.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5272  Какво да вършим, в случай че наш непосредствен е инфектиран с COVID-19? Какво да вършим, в случай че наш непосредствен е инфектиран с COVID-19?  Във Англия починаха 717 души за ден от COVID-19 Във Англия починаха 717 души за ден от COVID-19  Част от испанците още веднъж се върнаха на работа през днешния ден Част от испанците още веднъж се върнаха на работа през днешния ден
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР