Легендарният лекоатлет Ивайло Караньотов и съпруг на актрисата Аня Пенчева

...
Легендарният лекоатлет Ивайло Караньотов и съпруг на актрисата Аня Пенчева
Коментари Харесай

Едно от най-красивите лица в телевизията с покъртителен разказ пред БЛИЦ за най-тежкия момент в живота й

Легендарният лекоатлет Ивайло Караньотов и съпруг на актрисата Аня Пенчева е една от звездите на тазгодишното издание на " Фермата ". В един от дейли епизодите на телевизионното риалити бившият спринтьор разкри пред щурата софиянка Христина, че дъщеря му - известната журналистка от БНТ Карина Караньотова - е загубила дете заради тренировките в спортната зала. Агенция БЛИЦ се свърза с чаровната репортерка, за да разкаже от първо лице за може би най-тежкия момент в живота й.

- Г-жо, Караньотова, наистина ли сте направили аборт заради тежки тренировки в спортната зала?
- Миналата година през месец декември забременях и с моят приятел щяхме да имаме второ дете. В края на втория месец видях капки кръв, което е смущаващ признак. Въпреки, че кървенето не винаги е знак за последващ спонтанен аборт, аз усетих че нещо не е както трябва. Спря да ми се гади и гърдите ми спадната. Бяха почивни дни и гинеколожката ми беше почивка, затова посетих известен специалист в Майчин дом. Той ми обясни, че плодът не може повече да се храни, има много нисък пулс, чува се сърцебиене, но не е нормално, а с ниски тонове.

- Как реагирахте Вие при тази новина?
- Попитах лекаря дали е възможно това да се е случило, защото съм претоварила тялото си. Предишният ден бях на малко по-дълга разходка, често ми се налагаше да вдигам и сина ми Иво, който тогава тежеше 13 килограма. Но докторът заяви, че няма категорично доказателство мое действие да е навредило на плода. Той ми обясни, че след осмата седмица тръбичката, от която е трябвало да се храни плацентата, е била затисната от матката.

- При първата Ви бременност имало ли е подобни проблеми?
- Не, тогава се пазех повече. В първите три месеца не извършвах никакви физически движения. След това правех упражнения с тежести. Аз имах една много лека, приятна първа бременност и се подведох, че втория път мога да правя повече неща. Динамиката в живота увеличава риска от спонтанен аборт. Ако пак зачена, ще си почивам, както при първата ми бременност. Баща ми сподели във " Фермата ", че съм ходила на фитнес преди аборта, но това не е вярно. Аз посещавах специални гимнастики за бременни. Ако сега тренирам за бицепс с 12 килограма на ръка тогава съм го правила с 1 килограм.

Но като цяло първите три месеца са най-опасни за бременните жени. Има и суеверия, свързани с това през този период да не се казва на никого или да не се купува нищо.


Фотосесия от първата бременност на Карина

- Каква беше официалната диагноза на лекаря за наложилия се аборт?
- Той каза, че няма отлепяне на плода. Тоест при физическа активност се получава такова отлепяне. Докторът ми обясни, че имам обърната матка и тя се е изместила и е затиснала връзката между плода и плацентата. Аз съм станала жертва на много рядък случай. Затова няма гаранция, че, ако първата бременност е преминала прекрасно, то втората няма да има проблеми или обратното.

- Какъв съвет бихте дали на жените, които преживяват този ад?
- В никакъв случай не трябва да губят кураж. При мен се случи с втора бременност и аз го понесох по-леко, защото имах утехата с първото дете. Но, ако това се случи на жени с първа бременност, много по-тежко се преживява. Тогава те започват да си мислят всякаква неща, че не могат да имат деца или че при следващата бременност пак ще имат проблеми. Това не е гаранция, защото всяка бременност си е индивидуална.

- Как се осъществи самия аборт?
- Както раждането трябва да се случи по естествен начин, така и абортът. Когато аз отидох на преглед плодът беше още жив, гинекологът ме посъветва да изчакам три дни и на втория ден вкъщи, една нощ, всичко стана по естествен път и природата сама изхвърли плода. Аз не съм ходила по лекари, за да правя аборт. Дори и да бяхме опитали да направим опит за задържане на плода със залежаваме или хапчета, докторът беше категоричен, че има риск това да бъде увреден плод.

- Темата със спонтанния аборт е много болна и винаги актуална за жените. Съгласна ли сте, че много от тях се срамуват да говорят за този проблем?
- Да, има хора, които дори за майка си не знаят, че е имала спонтанен аборт. Това се приема като нещо срамно и жените се притесняват да говорят по тази тема, именно, за да не ги обвинят, че са пометнали заради безотговорно отношение. Първите три месеца бременността е несигурна и не добре жените да понасят такива обвинения. Затова трябва да се говори за този проблем, защото е нещо напълно естествено.

- Вие самата и вашия приятел правите ли планове за още деца?
- Да, след спонтанен аборт се изчаква 6 месеца, които вече са минали, живот и здраве и това ще се случи.

- Имате син - Иво, който е на 3 години и половина. Записан ли е вече на детска градина?
- Да, записан е, дори има доста наситена програма. Там работят по системата Монтесори, която е одобрена от МОН, но е малка по-алтернативна. Той ходи на футбол и музика, учи всичко на английски. Като цяло сме много доволни.


Красивата журналистка със сина си Иво

- Какво е мнението Ви за участието на баща Ви във " Фермата "?
- Баща ми предизвика емоции в риалитито. Обикновено, когато се появи някъде, хората не остават безразлични към него, но във " Фермата " той показа, че може да прави много неща с ръцете си, да гради. Аз знам за тази негова страст, но беше хубаво всички да ги видят. Той винаги е бил такъв - перфекционист, маниак. Построил е няколко къщи, винаги е бил водач на бригадите и лидер. Обича да прави изпипани неща.


Щастливият дядо Ивайло Караньотов с дъщерята и внука

- Наскоро новините на БНТ 2, където Вие работехте, бяха закрити и се преместихте в БНТ 1. Как се чувствате и има ли някаква коренна промяна?
- От както съществуваше БНТ 2 на много зрители им правеше впечатление, че там се обръща много внимание на новините от столицата, докато в БНТ 1 такава информация беше много оскъдна. След като закриха новините на БНТ 2 и мен ме назначиха ресор Община в БНТ 1, започнаха да присъстват доста по-ярко софийските новини, за които аз отговарям. Чувствам се много добре, екипът е страхотен, радвам се, че работя сред такива професионалисти.

Интервю на Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ


Карина посреща Нова година със семейството и бременна
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР