Коронавирусът може да доведе до нарушения, които понижават мъжкия фертилитет,

...
Коронавирусът може да доведе до нарушения, които понижават мъжкия фертилитет,
Коментари Харесай

Експерт: Коронавирусът може да навреди на мъжкия фертилитет

Коронавирусът може да доведе до нарушения, които понижават мъжкия фертилитет, съобщи ТАСС.

За това предупреди пред радио " Говорит Москва " Олег Аполихин, директор на руския Институт по урология и интервенционна радиология " Н.А.Лопаткин " и главен нещатен специалист по репродуктивно здраве на руското министерство на здравеопазването.

" Наблюдаваме определени процеси на аглутинация (слепване на сперматозоиди един с друг или с други компоненти на семенната течност, в резултат на което губят способността си да се придвижват и да оплодят яйцеклетката - бел. ТАСС). В някои случаи се наблюдава хромозомна делеция. Това може да повлече цял куп нарушения на фертилитета и при раждането на дете да има пряко отражение върху потомството ", каза той, цитиран от БТА.

Аполихин добави, че при мъжете в репродуктивна възраст, прекарали леко инфекция от новия коронавирус, могат да възникнат автоимунни заболявания.

" Автоимунното поражение може да предизвика мъжко безплодие в средносрочна и по-далечна перспектива при мъже, прекарали Ковид-19 дори в лека или безсимптомна форма ", каза специалистът.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13206  100-годишна пребори COVID-19, не била боледувала от 14-годишна 100-годишна пребори COVID-19, не била боледувала от 14-годишна  Кметът на Лондон: Въвеждането на нови ограничаващи ограничения е неизбежно Кметът на Лондон: Въвеждането на нови ограничаващи ограничения е неизбежно  Областният шеф на Русе и негов заместител са с COVID-19 Областният шеф на Русе и негов заместител са с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР