Коронавирусът може и да не се е появил в Китай,

...
Коронавирусът може и да не се е появил в Китай,
Коментари Харесай

Коронавирусът може да е бил спящ години наред и да е бил реактивиран

Коронавирусът може и да не се е появил в Китай, а да е бил " спящ " години наред в света до момента, в който околните условия или други фактори са го " възпламенили ". Това мнение изразява Том Джеферсън, експерт от Центъра за базирана на доказателствата медицина към Оксфордския университет, пише италианското издание на " Хъфингтън пост ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10132
В интервю за британския в. " Телеграф " ученият казва, че някои патогенни агенти по света, се намират в спящо състояние, докато не бъдат активирани от околни условия.

Говорейки за вероятността, че коронавирусът може да не произхожда от Китай, Джеферсън припомня, че странни неща е имало и с испанския грип. През 1918 г. близо 30 процента от населението на островите Западни Самоа умира от испански грип, без да е имало никаква връзка с външния свят. Обяснението може да бъде само, че някои агенти не идват и не отиват никъде. Те просто са там и нещо ги включва, може би човешката гъстота или условията на околната среда и това трябва да се проучи.

Джеферсън припомня, че следи от коронавируса са били открити в проби от отпадни води в Испания, Италия и Бразилия преди пандемичния взрив. През изминалата седмици вирусолог каза, че е открил следи от вируса в проби от отпадни води, събрани през март миналата година в Испания. В отпадните води на Милано и Торино е имало следи от вируса още през декември миналата година. В Бразилия следи от вируса е имало в някои проби от отпадни води от ноември миналата година, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10132  Осем нови случая на ковид в Китай за денонощие Осем нови случая на ковид в Китай за денонощие  Броят на инфектираните с ковид в Германия се усили с 390 души Броят на инфектираните с ковид в Германия се усили с 390 души  Нови ограничавания поради COVID-19 във Флорида Нови ограничавания поради COVID-19 във Флорида
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР