Коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се

...
Коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се
Коментари Харесай

BioNTech: Нашата ваксина е ефективна срещу новите щамове на коронавируса

Коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се очаква да бъде ефективна срещу новите щамове на Covid-19, заяви в понеделник главният изпълнителен директор на германската компания BioNTech Угур Шахин.

" Ние сме уверени, че въз основа на механизма на нашата ваксина, въпреки че има мутации, ние вярваме, че имунният отговор, предизвикан от нашата ваксина, може да се справи и с мутирал вирус ", каза Шахин в интервю за бизнес телевизия CNBC, предавав БНР.

В случай, че ваксината се окаже неефективна, технологията РНК (mRNA), която е " едно ключово предимство “ на ваксината на BioNTech, осигурява гъвкавост, която може да позволи на двете компании да регулират ваксината " относително бързо ", за да се предотвратят инфекции с нови варианти на коронавируса.

" Можем да променим последователността във ваксината в рамките на няколко дни и можем да доставим нова ваксина по принцип в рамките на шест седмици ", подчерта Угур Шахин.

По-рано в понеделник компанията BioNTech повиши целта за доставка през 2021 г. на ваксината срещу Coid-19, разработена заедно с нейния партньор Pfizer, до 2 милиарда дози в сравнение с досегашно планираните 1,3 милиарда дози, тъй като се въвеждат нови производствени линии и тъй като от един флакон могат са извлекат повече дози.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18152  Проф. Гигов: Случаят в Сандански е неприемливо нарушаване на имунизационния проект Проф. Гигов: Случаят в Сандански е неприемливо нарушаване на имунизационния проект  Експерт: Пораженията от COVID-19 са доста по-сериозни, в сравнение с страничните резултати на имунизациите Експерт: Пораженията от COVID-19 са доста по-сериозни, в сравнение с страничните резултати на имунизациите  От СЗО показаха още какъв брой време ще живеем в пандемия От СЗО показаха още какъв брой време ще живеем в пандемия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР