Комисия на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), съставена

...
Комисия на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), съставена
Коментари Харесай

Американска комисия решава за използване на ваксината на Модерна

Комисия на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), съставена от външни експерти, се очаква на съвещание днес да одобри спешното използване на ваксината срещу COVID-19 на компанията " Модерна " (Moderna Inc), съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението на комисията дали предимствата на ваксината превишават рисковете от използването ѝ вероятно ще бъде взето след 15.00 ч. източноамериканско време (20.00 ч. по Гринуич), а одобрението на Американската агенция по храните и лекарствата се очаква утре.

Това е същата комисия от експерти, която миналата седмица подкрепи употребата на ваксината срещу COVID-19 на " Пфайзер " / " Бионтех " (Pfizer/BioNTech), проправяйки пътя за спешното ѝ одобрение от Агенцията по храните и лекарствата ден по-късно.

Тази ваксина се разпределя из цялата страна. Програмата за масова имунизация започна в американските болници в понеделник.

Ваксината на " Модерна " е генетична и използва същата технология на информационна РНК, но не изисква толкова големи усилия за замразяване и съхранение, както тази на " Пфайзер " / " Бионтех ", което я прави по-добър вариант за отдалечени и земеделски райони. И двете ваксини са показали 95 процента ефективност по време на предварителните изпитания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16917  Европейска комисия завърши проучвателните диалози за нова евентуална ваксина Европейска комисия завърши проучвателните диалози за нова евентуална ваксина  Европейски водачи се самоизолираха поради Еманюел Макрон Европейски водачи се самоизолираха поради Еманюел Макрон  COVID-19 погуби най-известния ни билкар COVID-19 погуби най-известния ни билкар
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР