Колкото по-рано се ваксинираме срещу грип е толкова по-добре. Септември

...
Колкото по-рано се ваксинираме срещу грип е толкова по-добре. Септември
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Не вярвам, че има лекар, който може да различи сезонен грип от COVID-19

Колкото по-рано се ваксинираме срещу грип е толкова по-добре. Септември месец е добър за започване на такава кампания. Направени са заявки, за да започне ваксинирането от личните лекари. Това заяви заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов в предаването „ Още от деня “ по БНТ.

„ Не вярвам, че има лекар, който може да различи сезонен грип от коронавирус, защото симптомите се припокриват. В момента имаме сравнително добра диагностика с тестовете. В болниците се справят по-добре, но те имат нужния ресурс “, добави той.

Основният проблем пред личните лекари е липсата на алгоритъм за диагностициране. „ Тук има още много какво да желаем “, изтъкна той.

" При симптоми на детето задължително трябва да се информира личният лекар, който ни дава насоки. Ако нещата се влошават се намира начин детето да се прегледа ", обясни д-р Брънзалов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12627  В Швеция създадoха нов бърз тест за разкриване на COVID-19 В Швеция създадoха нов бърз тест за разкриване на COVID-19  Американец получи година затвор за празненства по време на пандемията от COVID-19 Американец получи година затвор за празненства по време на пандемията от COVID-19  СЗО: COVID-19 може да стане сезонно заболяване СЗО: COVID-19 може да стане сезонно заболяване
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР