Колективният имунитет на населението в Гърция към новия коронавирус е

...
Колективният имунитет на населението в Гърция към новия коронавирус е
Коментари Харесай

Учен се надява през лятото гърците да изградят имунитет срещу коронавируса

Колективният имунитет на населението в Гърция към новия коронавирус е по-малко от един процент, каза пред телевизия Скай Такис Панайотопулос, член на комисията за коронавируса на гръцкото министерство на здравеопазването и почетен професор на Националния институт по обществено здраве.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6400
Като описа утрешния ден след вдигането на ограничителните мерки, проф. Панайотопулос каза:

" До сега целта беше да се прекрати циркулирането на вируса. Оттук нататък целта е контролираният ход на вируса на ниски до умерени равнища, а ако видим, че те пак се вдигат, ще трябва да се вземат отново мерки. Надяваме се обаче, че ще има контролирана циркулация на вируса, като в резултат хората ще придобиват имунитет и лека-полека така ще изградим имунитет в гръцкото население ".

Панайотопулос отбеляза, че лятото е идеалният сезон за това, защото високата температура допринася за по-умерената циркулация на вируса.

" Решаващо при тази първа вълна е да се заразят хората, които е установено, че ще се разболеят леко, като децата и младите, а същевременно да се вземат строги мерки заразяването да не премине към групи във висок риск. Това ще определи и дали сме успели ", подчертава ученият.

Той отбеляза, че основният принцип на поведение е дистанцията и спазването на хигиенните мерки.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6400  Нова Зеландия реализира победа против ковид, разгласи премиерката Джасинда Ардърн Нова Зеландия реализира победа против ковид, разгласи премиерката Джасинда Ардърн  Борис Джонсън благодари на британците за спазването на карантината Борис Джонсън благодари на британците за спазването на карантината  Напълниха ли се парковете в София откакто ги отвориха? Напълниха ли се парковете в София откакто ги отвориха?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР