Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви във фейсбук какво престои

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви във фейсбук какво престои
Коментари Харесай

Фандъкова предупреди гражданите какво да очакват за забраната за парковете

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви във фейсбук какво престои относно забраната за посещения на парковете и градските градини. От поста й става ясно, че това се налага заради множеството запитвания на граждани.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6268
Разходките в паркове и градини продължават да са забранени.

" По мое предложение в софийския оперативен щаб подготвяме организация и правила за поетапно отваряне на големите паркове - първо, само за разходки на малки деца в определени часове ", заяви кметът.

Борисов направи важен коментар за отпадането на извънредното положение

Тя уточни, че в неделя екипите на Аварийната дирекция на Столична община, доброволци от общинското формирование и полицията ще проведат обучение за прилагане на терен на създадената организация. Ще се проверят маршрутите, които са подготвени с цел да не допускаме пресичане на потоците и нарушаване на нужната дистанция.

" В това обучение не участват граждани! ", подчертава Фандъкова.

" Забраната за влизане в паркове и градини за всички остава в сила, докато не получим указания от Националния оперативен щаб на база регистриран спад на заболеваемостта. Разговаряхме с министър Ананиев и имаме готовност да координираме действията си ", разкри още градоначалникът.

" Получих въпроси защо мислим за отваряне на парковете само за малките деца и техните родители. Мотивите ни са, че за тях е най-трудно да спазват препоръката да стоят вкъщи и те не могат да излизат сами по друго време. Разходките по тротоари с малки деца не са удобни, нито са най-доброто за тяхното здраве ", отговаря кметът на запитванията на столичани.

Тя обръща внимание, че е важно да се осигури достъп на въздух на малчуганите със заболявания и специални потребности, за които дългият престои у дома е труден.

Подготвяме различни варианти, които ще представим пред Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването. Всички те целят да има ясен ред, за да не допускаме нарушаване на дистанцията и събиране на хора. Изработваме и нужните табели и листовки.

С експеримент решават дали в София ще отворят парковете

" В момента в страната ни се регистрира ръст на заболеваемостта и всички въведени забрани, в това число и тези за парковете, са в сила. Останете вкъщи! Важно е, за да можем скоро да излизаме и да се радваме на хубавото време ", призова Йорданка Фандъкова.





Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6268  За месец и половина под карантина в Монтанско са били 1036 души За месец и половина под карантина в Монтанско са били 1036 души  В Ямбол изписват първия излекуван пациент с COVID-19 В Ямбол изписват първия излекуван пациент с COVID-19  С опит вземат решение дали в София ще отворят парковете С опит вземат решение дали в София ще отворят парковете
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР