Китай обяви части от провинция Хъбей недалече от Пекин за

...
Китай обяви части от провинция Хъбей недалече от Пекин за
Коментари Харесай

Китайски град e обявен за зона на висока опасност заради огнище на коронавируса

Китай обяви части от провинция Хъбей недалече от Пекин за зона на висока опасност, след като там бяха регистрирани 14 случая на заболяване от COVID-19, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От тях 11 са в град Шъцзячжуан, където е планирано да се състоят някои от състезанията на зимната олимпиада през 2022 г, като още 30 души са дали положителен тест за коронавируса, без да имат симптоми, съобщиха днес местните здравни власти.

Другите три случая на COVID-19 са в град Янтай. Части от Шъцзячжуан също са обявени за особено опасна зона, което означава, че там се предприемат по-стриктни мерки за тестиране и изолация, докато части от Янтай са отнесени към зони със среден риск.

С последните случаи броят на активните случаи на инфекцията става 19 и здравните власти разследват дали произходът на много от случаите не е свързан с едно конкретно събитие, като например някакво семейно събиране.

Китай съобщи също така за два нови случая на вътрешно предаване на инфекцията в североизточната провинция Ляонин и за още един случай в Пекин. Други 16 случая са на пристигнали от чужбина.

Досега в Китай са регистрирани общо 87 183 заразени с коронавируса и 4634 смъртни случая. Хора с положителни тестове, но без проявени симптоми, се броят отделно от официалната статистика.

Опасявайки се от нова вълна на заразата, Китай призова милиони мигриращи работници да не пътуват по време на празненствата за лунната Нова година следващия месец, които обикновено са най-голямата ежегодна човешка миграция в света. Училищата също така обявиха ваканция седмица по-рано от обичайното, а туристите са посъветвани да не посещават Пекин по време на празниците.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17826  Д-р Стоян Монев: Смъртността от Коронавирус пневмонията е 10 пъти по-голяма Д-р Стоян Монев: Смъртността от Коронавирус пневмонията е 10 пъти по-голяма  Северна Корея изиска ваксини Северна Корея изиска ваксини  НА ЖИВО: Радев стартира съвещания за парламентарните избори НА ЖИВО: Радев стартира съвещания за парламентарните избори
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР