Китай използва ново проучване за ранно, скрито разпространение на коронавируса

...
Китай използва ново проучване за ранно, скрито разпространение на коронавируса
Коментари Харесай

Коронавирусът тръгнал от Италия?

Китай използва ново проучване за ранно, скрито разпространение на коронавируса в Италия, за да оспори обоснованото предположение, че азиатската държава е родното място на пандемията.

Длъжностни лица в Пекин настояват, на основание на новото проучване, че инфекцията се е разпространила в европейска среда още през септември - три месеца преди да бъде потвърдено, че се е разпространила в китайския град Ухан.

По-рано Китай проведе проучвания в Испания за произхода на пандемията, както и спрямо американската армия, твърдейки, че е донесла вируса в Ухан миналия октомври по време на международни военни учения, се казва в доклада.

Китайските държавни медии сега налагат идеята, че ново проучване на Италианския национален институт по ракови заболявания доказва, че инфекцията вероятно е започнала в Италия, а не в Китай, пише британският вестник " Таймс ".

" Това за пореден път показва, че търсенето на източника на вируса е сложен научен въпрос, който трябва да бъде оставен на учените ", заяви говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян. Световната здравна организация призна, че вирусът може да е " циркулирал тихо другаде ", преди да бъде открит в Ухан, отбелязва БНР.

Много учени обаче са скептични към констатациите от италианското проучване, а други отбелязват, че не се изключва коронавирусът все пак да произхожда от Китай.

" Знаем, че Китай забави обявяването на епидемията, така че не е известно кога е започнал там, а Китай има много силни търговски връзки със Северна Италия ", каза Джовани Аполоне от Националния институт по ракови заболявания в Милано пред " Таймс ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15623  Безплатно тестване на чехите за COVID-19 преди Коледа? Безплатно тестване на чехите за COVID-19 преди Коледа?  Учители за безвредно обучение: Подкрепяме здравните ограничения и прекосяването към електронно образование Учители за безвредно обучение: Подкрепяме здравните ограничения и прекосяването към електронно образование  БХРА подарява топъл обяд за медиците в Коронавирус отделенията в страната БХРА подарява топъл обяд за медиците в Коронавирус отделенията в страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР