Кипър обяви подробния план за имунизиране срещу коронавируса. Първите ваксини

...
Кипър обяви подробния план за имунизиране срещу коронавируса. Първите ваксини
Коментари Харесай

Кипър обяви план за имунизиране срещу коронавируса

Кипър обяви подробния план за имунизиране срещу коронавируса. Първите ваксини се очакват в началото на януари, едновременно с другите страни членки на ЕС.

Правителството третира въпроса за имунизацията срещу COVID-19 като най-важен проблем на общественото здраве, затова целта е да се ваксинира най-голям процент от населението, заяви днес здравният министър Константинос Йоану. Той декларира готовността на страната да получи първите дози ваксини само след седмици, като част от инициативата за целия Европейски съюз, и да започне тяхното приложение.

„ Предприети са всички необходими стъпки, за да могат всички желаещи да имат свободен достъп до ваксините “, увери министър Йоану, цитиран от БНР.

Ще бъдат създадени 38 ваксинационни центъра, както и мобилни звена за обслужване на затворени структури. Приоритет се дава на уязвимите групи от населението и на здравните специалисти. Първи в програмата ще бъдат живеещи и работещи в домове за възрастни хора и за хора с хронични заболявания. Следва медицинският персонал в болници и интензивни отделения с пациенти с коронавирус, а също и в „ Спешна помощ”.

След тях ваксинирането ще обхване хората над 75-годишна възраст, пациенти с различни хронични заболявания, както и работещите в здравни заведения. Последни в плана за имунизация ще бъдат включени хората над 16-годишна възраст. Ваксинациите ще се извършват само с предварително уговорен час чрез онлайн портал. Целият процес ще се управлява от специален софтуер.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16784  Доц. Кунчев: Ако създадем нелепостта да вдигнем ограниченията, през януари ще е трагично

Доц. Кунчев: Ако създадем нелепостта да вдигнем ограниченията, през януари ще е трагично  Регулаторът на Европейски Съюз ще побърза с одобряването на имунизацията на Пфайзер-Бионтех Регулаторът на Европейски Съюз ще побърза с одобряването на имунизацията на Пфайзер-Бионтех  Доц. Миланов: Посланията по време на рецесия би трябвало да са по-ясни и по-убедителни Доц. Миланов: Посланията по време на рецесия би трябвало да са по-ясни и по-убедителни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР