Качествена селекция от 20 вина на италианските изби Terra Bianca

...
Качествена селекция от 20 вина на италианските изби Terra Bianca
Коментари Харесай

Внасят 20 нови италиански вина у нас след Нова година

Качествена селекция от 20 вина на италианските изби Terra Bianca и Tenuta Guida пуска на българския пазар от средата на януари 2019 г. сръбската компания VinItaly Group. Това стана ясно по време на дегустацията, която се проведе в столичния хотел “Балкан” пред повече от 100 представители на дистрибутори, вериги магазини, заведения и медии у нас.



Акцент на събитието, водено от Драгомир Симеонов, беше сомелиера на 2018 година Стойчо Стойчев, който изпробва качествата на четири от вината на двете италиански изби. Той определи бялото Moscato d`Asti на избата Terra Bianca като „ леко, приятно, тропическо вино, типично за областта Пиемонт с 5% алкохолен градус “. Според него то е подходящо питие за дамите, което може да се комбинира добре с брускети, различни десерти и шоколад. Стойчев опита и десертно бяло вино на същата изба, за което обяви, че би било подходящ завършек на всяко ядене. Той се впечатли и от качествата на бялото Pinot Grigio с преобладаващи цитрусови аромати и червеното Via Carbonari 11 от изба Tenuta Guida, като подчерта, че червеното вино е ново не само за България, а и за целия свят. Carbonari 11 е направено от черно пино, към което са добавени 10% мерло, за да се неутрализира по-острия вкус на пиното и е подходящо да се консумира с различни видове сирена и прошуто. Българите все повече се интересуват от качествени вина, а тези италиански еликсири са точно такива, е мнението на българския сомелиер №1.



Семейната изба Terra Bianca е основана в началото на миналия век, каза Андреа Алписте, който е четвърто поколение винар. Отглеждат основно мускат, но също така и совиньон, фаворит, долчето и шардоне, а след две години ще получат първата реколта и от черно пино. Позиционират се в средно-високия сегмент на пазара. Преди две години получават отлична рецензия от известния американски винен критик Джеймс Саклинг, който дал 90 от 100 възможни точки за тяхното червено Долчето д‘Алба, а сега очакват добри рецензии и за миналогодишните си бели вина.

Избата Tenuta Guida е създадена през 1996 г. и също е семейна – всеки от тримата братя се занимава с определен сектор от производството. Стефано Гуида отговаря за лозарството, производството на вино и експорта, а братята му се занимават с дистрибуцията на готовата продукция по ресторантите в Италия. Намираме се между две реки и климатът е по-различен при нас – северен вятър от Триест и топъл адриатически въздух, заради който се усеща вкусът на морето във виното, обяснява Стефано Гуида. Влажността е голяма, земята е глинена и това ограничава добива до около 7 тона от хектар – за сравнение от някои сортове получават по 13 тона от хектар, но пък за сметка на това качеството е високо. Отглеждат 13 сорта грозде и непрекъснато реинвестират в нови методи на отглеждане на нови лозя, за да подобряват производството и да е максимално екологосъобразно. Присъствието им в чужбина засега е скромно, продават основно в Италия. Намират се в средния сегмент на пазара и 90% от продуктите им се предлагат в заведенията и на частни лица.

Гостите на събитието имаха възможност да опитат не само италианските вина, а и останалите общо около 200 продукта от брандовете Knjaz Miloš, Banini, Jaffa и Bambi, които също ще бъдат продавани у нас.

И бебетата могат да пият изворната вода на „ Княз Милош “



Изворите на обикновената и газираната сръбска вода „ Княз Милош “ се намират в планината Букуля близо до Аранджеловац, богата на минерали и с ненарушена екосистема. Това запазва водата безопасна, чиста и защитена, още повече че тя се извлича от повече от 500 м дълбочина.
„ Водата и всички продукти на „ Княз Милош “ са с изключително високи качества и се радвам, че ще имате възможността лично да се убедите в тях. “ Това заяви Марко Шовлянски от „ ВинИтали Груп “ – фирмата, която ще предлага всички продукти на „ Княз Милош “ след Нова година у нас. Той подчерта, че изворната минерална вода е подходяща за хората от всички възрасти като се започне от бебетата.

53 са продуктите на „ Княз Милош “, които ще се продават и в България. Те са обединени в 6 основни бранда и са подходящи за всеки вкус. Сред най-известните са тези под марката „ Аква Вива “, която през годините се свързва с физическата активност, спорт и здравословен начин на живот. Поради своите свойства и минерален състав, водата е идеална за ежедневна консумация и е подходяща за всички възрасти, а също и за професионалните и непрофесионалните спортисти. Освен минералните води под марката „ Аква Вива “ се предлагат и води с плодови аромати на портокал и джинджифил, а също и ягода, лайм и мента, които са без подсладители. Те съдържат екстракт от стевия и са с ниско съдържание на калории. Спортните продукти на марката са обогатени с В-комплекс и електролити и чудесно рехидратират организма и повишават неговата издръжливост по време на физическа активност и тренировки. Сред тях има и продукт Слим за стройно тяло, който съдържа L-карнитин и изгаря мазнините.

Повече от 20 години „ Княз Милош “ е пионер и лидер в региона по използването на гуарана. Гуараната е енергийна напитка, която е много популярна сред тийнейджърите и младежите, тъй като нейното ободряващо действие се дължи на натурален екстракт от гуарана.

„ Княз Милош “ предлага и плодови напитки под марка „ РеМикс “, които се състоят от газирана вода и 10 до 15 на сто плодов сок без изкуствени подсладители. Брандът „ Голф “ съдържа освежаващи газирани и негазирани безалкохолни напитки без изкуствени подсладители, а „ Густо “ са 100% натурални плодови сокове от боровинка и грозде, портокал, ябълка, праскова, ягода, ананас или кайсия, произведени по технологията за горещо пълнене в стъклени опаковки Horeca.

„ Искам и вие лично да се убедите във вкусови качества на плодовите напитки. Те са без изкуствени оцветители и добавки, и са подходящи за всяка възраст “, каза Марко Шовлянски от VinItaly Group.

Бисквити и здравословни храни от популярни сръбски марки също ще се предлагат у нас.



Вече 50 години бисквитките Плазма присъстват в почти всеки сръбски дом и са част от детските спомени на хиляди доволни клиенти. “Едва ли има сърбин, който да не е закусвал с Plazma”, разказва още Марко Шовлянски.

Още от основаването си през 1967 г. и досега всички продукти на Bambi се произвеждат с акцент върху здравословното хранене. Wellness серията от продукти от зърнени култури, богати на фибри и влакна, освен подходящи за всички, които искат да постят, са идеален избор за всички спортуващи и активни хора, които държат на здравословното и балансирано хранен. Те ще заемат челно място в bio щандовете още от началото на новата година, обеща Шовлянски и добави още, че планира да изнася и български продукти в чужбина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР