Като най-голям град в страната, новозаразените в София за последното

...
Като най-голям град в страната, новозаразените в София за последното
Коментари Харесай

Фандъкова: Наближават празници, но мерките в София не бива да се отслабват

Като най-голям град в страната, новозаразените в София за последното денонощие са 990 души, а в столичните болници общият брой на хоспитализираните е 2226. Продължаваме да правим всичко по силите ни, за да не оставим хора без лечение. Това заяви на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод ситуацията с COVID-19 в столицата.

Знаете, създадохме Коронавирус кабинени в поликлиниките, като вече в девет от тях има създадени такива кабинети. Днес подобен кабинет ще бъде открит в 24-то ДКЦ, а утре в 25-то. Общо в 11 общински поликлиники хората ще могат да се преглеждат и да си правят тестове за коронавирус. За една седмица през кабинетите са преминали 1600 души, от които 1528 са били тествани с антигенни тестове. От тях 453-ма са с положителен резултат, или това са 29 процента от явилите се, информира Фандъкова.

Мога да кажа, че мерките по обществените места се спазват все по-добре. Имаме дни, в които нямаме нито един акт. Иначе седем екипа проверят спазването на противоепидемичните мерки в градския транспорт, допълни тя.

Ще коментираме с областния кризисен щаб задаващите се празници през декември. Моята позиция е, че не бива да се отслабват мерките в нашия град. Поетапното връщане на учениците също ще се обсъди, но не можем да върнем всички след 27-ми ноември, заяви още кметът на София.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15306  Доц. Кунчев: Или съблюдаваме ограниченията, или минаваме към по-строги Доц. Кунчев: Или съблюдаваме ограниченията, или минаваме към по-строги  Япония означи нов връх по брой на инфектираните за 24 часа Япония означи нов връх по брой на инфектираните за 24 часа  НА ЖИВО: Проф. Ангелов в прочувствено изявление: Ние сме във война, за какво хората не ни имат вяра?! НА ЖИВО: Проф. Ангелов в прочувствено изявление: Ние сме във война, за какво хората не ни имат вяра?!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР